După  ce în aprilie, americanii au oprit finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății, spunând că OMS că ar favoriza China, prin deciziile luate, administrația președintelui Trump s-a arătat iritată și de Agenția Mondială Antidoping.

Oficiul Național de Politică Națională pentru Controlul Drogurilor (ONDCP), de la Casa Albă, a reproșat WADA că SUA nu are o reprezentare echitabilă, în conducerea Agenției, conform cotizației anuale de 2,7 milioane de dolari, cu care SUA contribuie la bugetul principal al AMA, spunând că țările care dau bani mai mulți, trebuie să aibă o mai mare influență în Agenție. Mai mult, ONDCP mai spune, tot ca un fel de reproș, că WADA nu a lucrat mai mult la reforme.

Vicepreședinta AMA, Yang Yang

Răspunsul oficialilor WADA nu s-a lăsat așteptat, fiind, așa cum era de așteptat, într-o contradicție totală cu acuzele aduse de ONDCP, de pe lângă Casa Albă. ”O asemenea solicitare nu face altceva, decât să submineze lupta Agenției noastre pentru un sport curat. Mai mult, va scădea reprezentativitatea globală a organismelor de guvernare WADA și va priva țările și regiunile mai puțin avansate de a fi auzite”, a comentat prima femeie din China, care devine vicepreședinta WADA, Yang Yang.

Președintele WADA, Witold Banka, și vicele Yang Yang

În completarea răspunsului, AMA a recunoscut că a fost foarte dezamăgită, de Raportul ONDCP: ”Suntem o organizație internațională care vrem să protejăm drepturile sportivilor și să-i menținem curați. Trebuie să ne asigurăm că sportivii din întreaga lume se bucură de aceleași drepturi și îndeplinesc aceleași obligații și nimeni nu are vreun privilegiu și nu este discriminat. Solicitarea ONDCP, dacă va fi acordată, va scădea reprezentativitatea globală a organismelor de guvernare WADA și va priva țările și regiunile mai puțin avansate de a fi auzite. Dacă S.U.A. încetează finanțarea, aceasta va deteriora cu siguranță lupta globală împotriva dopajului, unde are responsabilități importante, a mai spus doamna Yang Yang.

Articolul precedentSupercom, vinovată pentru accidentul în lanț din Sectorul 2. Substanța folosită, alunecoasă
Articolul următorCiolacu atrage atenția că PNL își însușește proiectele altora: „Guvernul copy-paste”