Victor Ponta

Victor Ponta continuă să îndemne guvernul să îi preia ideile pentru relansarea economiei în vremurile pandemiei de coronavirus, și vine cu propunerea concretă de eliminare a cotei unice. Liderul Pro România consideră că această cotă unică, instituită de Călin Popescu Tăriceanu, a fost bună cât a fost, însă e deja depășită în cei 15 ani de când există. Ponta ar vrea astfel o impozitare în funcție de profit, dar și scăderea CAS.

ProRomânia a susținut încă de la înființare principiul impozitării progresive (operațiunile financiar – bancare, capitalurile, proprietățile suplimentare, salariile și pensiile foarte mari, activitățile economice cu margini excesive de profit) în paralel cu scăderea taxării muncii (scăderea CAS), cu deductibilitatea cheltuielilor pentru sănătate și educație, și cu stimularea producției interne! Un Sistem modern care se aplică în toate țările Occidentale și dezvoltate! O schimbare necesară după 15 ani de Cota Unică și având în vedere gravele inegalități sociale și economice pe care Pandemia de Coronavirus le accentuează în fiecare zi!

Ludovic Orban și PNL/ PDL se agață de Cota Unică (introdusă de Caăin Popescu Tăriceanu în 2005) pentru a apăra interesele celor foarte bogați și privilegiați care sunt sponsorii actuali ai Liderilor PNL/ PDL/ pentru a păstra avantajele firmelor internaționale în dauna firmelor românești/ pentru a pune sarcina Crizei pe umerii angajaților și ai celor cu venituri mici și medii! Orban &Co susțin un sistem fiscal care se aplică în Rusia pentru ca “Stăpânii” PNL să îi lase să facă orice în România cât timp nu se ating de banii lor! Fără o impozitare progresivă România nu va putea să aibă resurse financiare pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sănătății și educației, și pentru sistemul social! Azi România colectează la Buget cei mai puțini bani (ca procent din PIB) din toate țările UE! Cu Orban și PNL lucrurile vor merge din ce în ce mai rău!

Ne vom lupta cu Orban PNL/ PDL pentru interesul României/ pentru ca noi suntem Pro România – și ținem doar cu România!”, asigură cetățenii liderul Ponta.

Articolul precedentTătaru a decis: măsurile de relaxare se amână!
Articolul următorDe ce se amână redeschiderea restaurantelor, în viziunea lui Tăriceanu: „De când a început să bea singur în birou, Ludovic a început să urască restaurantele”