În urma valului uriaș de infectări în care s-au înregistrat 269 noi cazuri de îmbolnăvire numai în ultimele 24 de ore în România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis că-i timpul să schimbe „modificarea” și să renunțe la noul set de relaxări anunțat. În mod obișnuit, odată cu data de 1 iulie 2020, restricțiile ar fi trebuit să se relaxeze suplimentar, însă având în vedere că până acum au murit în total 1.634 persoane, lucrul acesta nu mai este posibil. Cel puțin nu acum. Cu toate astea, trebuie menționat și faptul că de la începutul pandemiei, 18.912 au fost declarate vindecate.

„Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

La rândul lui premierul Ludovic Orban a declarat:

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (…) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuți de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile. Am avut în vedere să extinde regulile pentru participanți, dar vedem dacă mai e posibil lucru astă. În măsura în care oamenii respectă regulile”, a concluzionat Ludovic Orban.

Articolul precedentGhici ciupercă, ce-i? PMP-iștii suferă de un soi de „Alzheimer” politic
Articolul următorPonta a găsit soluția pentru a spulbera „inegalitățile sociale și economice”: impozitarea progresivă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.