Era de așteptat ca anunțul oficial al ministrului Sănătății legat de amânarea unor noi măsuri de relaxare – implict redeschiderea restaurantelor, să stârnească controverse. Chiar dacă Nelu Tătaru a explicat că la baza deciziei stau cifrele în continuă creștere a noilor cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, Călin Popescu Tăriceanu combate această teorie, tot cu cifrele publice. Liderul ALDE a pus mâna pe pix – sau mai bine zis pe mouse și tastatură – și încearcă să demonteze afirmațiile ministrului Tătaru: unde e testare, sunt și cazuri mai multe! Aceasta înseamnă, lasă să se înțeleagă Tăriceanu, că era de așteptat o creștere a cazurilor pozitive, dar nu ar trebui să afecteze relaxarea mult așteptată de la 1 iulie.
„Orban disprețuiește industria ospitalității și îi batjocorește pe reprezentanții ei cu orice ocazie!
Guvernul Orban a hotărât, cu de la sine putere, sacrificarea industriei ospitalității și sacrificarea a zeci de mii de locuri de muncă. Acesta este rezultatul amânării redeschiderii restaurantelor, moment ce era așteptat să se întâmple de la 1 iulie. Asta le-a promis Guvernul Orban reprezentanților acestui domeniu, angajatorilor și angajaților, familiilor acestora. Mulți antreprenori și-au pus speranțele în vorbele aruncate în vânt de Guvern și au sperat că Orban și gașca lui se vor ține de cuvânt și își vor putea redeschide afacerile. Pe baza acestor promisiuni au ținut cu dinții de angajații pe care îi aveau, chiar plătindu-i din propriul buzunar.
Haideți să vedem în ce bază “științifico-fantastică” au hotărât acești demolatori ai economiei românești să sacrifice industria ospitalității:
Luni, 22 iunie: 246 cazuri din 4.044 testări
Marți, 23 iunie: 214 cazuri din 8.949 testări
Miercuri, 24 iunie: 321 cazuri din 11.681 testări
Joi, 25 iunie: 460 cazuri din 12.555 testați
Vineri, 26 iunie: 411 cazuri din 11824 testări
Sâmbătă, 27 iunie: 345 cazuri din 12.336 testări
Duminică, 28 iunie: 291 cazuri din 7.291 testări
Luni, 29 iunie: 269 cazuri din 4.779 testări.
Vedeți ceva nou și neașteptat în aceste cifre? Este de mirare că atunci când testezi mai mult o să ai mai multe persoane testate pozitiv? Știe cineva cum și unde testează sau cum dau rezultatele? Știm cu toții cazuri de decese care au fost raportate după 2-3 săptămâni de la momentul în care s-au produs. Probabil că la fel e și cu testările, scot rezultatele din joben pe modelul hocus-pocus.
Eu cred că băieții ăștia de la guvernare au introdus deja softul de la alegeri în care nu contează cine votează, ci contează doar cine numără. La fel și aici, nu contează ce și pe cine testezi, ci contează cine raportează.
Concluzia este una singură: de când a început să bea singur în birou, Ludovic a început să urască restaurantele”, e de părere Tăriceanu.