Sursa: Facebook

Ministrul de Finanțe Adrian Câciu a fost aspru criticat de senatorul USR Marius Bodea pentru modul în care conduce ministerul. Acesta a declarat că țara noastră are „un viitor groaznic”, cu un ministru al Finanțelor care nu știe cum funcționează economia.

De asemenea, Marius Bodea a mai afirmat că actual guvern, condus de Nicolae Ciucă, este format dintr-o „tristă oaste” care nu apreciează mediul privat, cel ce aduce bunăstare în toate țările democratice.

„După mintea lui Câciu, dacă iei 10 lei din buzunarul din stânga şi îi pui în buzunarul din dreapta poţi să te lauzi că ai 20 de lei. Cam atât pricepe cel care a ajuns accidental ministru din domeniul pe care, teoretic, ar trebui să îl coordoneze”, a spus senatorul USR.

Bodea cere demisia ministrului Finanțelor

Senatorul USR a mai precizat că așteaptă din partea lui Ciucă să ia măsurile necesare privind demiterea lui Adrian Câciu din funcția de ministru al Finanțelor. Acesta l-a întrebat pe prim-ministrul României ce ar fi făcut dacă un subordonat de-al său ar fi spus lucruri împotriva Armatei Române.

„Ce făcea fostul şef de stat major dacă un subordonat de al său ar fi spus în gura mare că, spre exemplu, Armata Română are în stoc doar gloanţe oarbe şi artificii în loc obuze, un adevăr similar cu declaraţia lui Câciu despre faptul că mediul privat ar fi sprijinit de bugetari? Solicit demiterea sau demisia acestui habarnist care stă pe scaunul de ministru al Finanţelor”, a mai declarat Bodea.

Reamintim că reacția senatorului USR vine în contextul în care, ieri, Adrian Câciu a precizat că este total „incorectă” abordarea potrivit căreia un angajat la privat susține salariile unui anumit număr de angajați din sistemul bugetar și un număr de pensii publice.

De asemenea, ministrul Finanțelor a spus că 1,2 milioane de salariaţi de la stat plătesc, conform statisticilor, 32% din volumul contribuţiilor pentru pensii şi 28% din totalul asigurărilor sociale de sănătate.

Citește și articolul: Adrian Câciu avertizează: România depinde de importuri în multe sectoare

Articolul precedentStația falsă de autobuz: o soluție pentru bătrânii cu afecțiuni psihice sau neurologice
Articolul următorInspector la Antifraudă, arestat pentru o mită de 15.000 euro
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.