Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu ( captură video)

Florin Cîțu a declarat, luni, că nu este de acord cu modificarea Codului fiscal, precizând că așteaptă un Bex în PNL, unde urmează să se discute despre acest lucru.

De asemenea, fostul premier a spus că este de acord cu președintele PNL Nicolae Ciucă privind cota unică, amintind că anul acesta nu vor fi introduse taxe.

(…) Sunt total de acord cu ceea ce spun PNL şi premierul României – cotă unică. Am demonstrat că aducem mai mulţi bani la buget, comparaţi 2020 – 2021 cu 2017-2019 şi veţi vedea că dacă ne uităm la procent din PIB, veniturile sunt mai mari ca procent din PIB, pentru că la asta trebuie să ne uităm, nu la cifre nominale. Acolo sunt afectate de inflaţie, de alte lucruri”, a spus preşedintele Senatului.

Florin Cîțu nu este de acord cu Marcel Ciolacu privind aplicarea impozitului progresiv

Fostul lider PNL a mai precizat că Ministerul Finanțelor, condus de PSD, manipulează deficitul bugetar.

„Uitaţi-vă la TVA, exemplul cel mai bun. TVA trebuie restituit companiilor, sunt banii companiilor. Dar uitaţi-vă cum manipulează deficitul bugetar anul acesta, Ministerul Finanţelor, prin faptul că nu mai returnează TVA. Aşa se întâmplă şi acolo. Da, poţi să ai acces la ei, dar nu ţi-i dăm niciodată. (…)”, a spus Cîțu.

Totodată, acesta a mai precizat că și prin tăierea investițiilor se poate manipula deficitul.

Reamintim că președintele PSD Marcel Ciolacu a prezentat, în urmă cu o zi, un model de impozite progresivă prin care contribuabilii vor putea investi diferența de impozit ce trece de 10% în diverse domenii.

„Orice societate îți dorește o clasă de mijloc cât mai dezvoltată și cât mai largă. Mi-aș dori să venim în primul și primul rând cu anumite deduceri la impozitul pe venit la cei cu venituri foarte mici și cu deductibilitate foarte largă și deduceri pentru clasa medie – pentru învățământ, pensii private, after-school, asigurări de sănătate. Astfel împingi să dezvolți și serviciile”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit g4media.ro.

Citește și articolul despre: Ciolacu: ”M-am săturat ca PSD să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite și nerealiste”

Articolul precedentȘoșoacă s-a înscris în partidul S.O.S. România
Articolul următorStația falsă de autobuz: o soluție pentru bătrânii cu afecțiuni psihice sau neurologice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.