Preşedintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlăţean ca viceprim-ministru, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidenţiale din 2014.

„Preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerea PSD pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, Titus Corlăţean”, au declarat pentru Mediafax surse politice.

Potrivit surselor citate, motivul invocat de preşedinte este modul de organizare a alegerilor prezidenţiale de către ministrul de Externe de atunci. Din cauza problemelor la votul din diaspora, Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice şi miniştri ai Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni. Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu. Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri dimineaţă că încă nu a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a îl informa despre noile propuneri la ministere, afirmând că le-a cerut celor propuşi să-şi depună toate documentele, iar discuţia va avea loc ulterior.