Preşedintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlăţean ca viceprim-ministru, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidenţiale din 2014.

„Preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerea PSD pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, Titus Corlăţean”, au declarat pentru Mediafax surse politice.

Potrivit surselor citate, motivul invocat de preşedinte este modul de organizare a alegerilor prezidenţiale de către ministrul de Externe de atunci. Din cauza problemelor la votul din diaspora, Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice şi miniştri ai Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni. Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu. Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri dimineaţă că încă nu a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a îl informa despre noile propuneri la ministere, afirmând că le-a cerut celor propuşi să-şi depună toate documentele, iar discuţia va avea loc ulterior.

Articolul precedentPrimar din Olt, control judiciar pentru luare de mită. Sumele cerute ca mită ajungeau până la 1.000 de lei
Articolul următorCarmen Dan, mesaj pentru Klaus Iohannis: „Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”