Agenția Națională de Integritate a descoperit că un primar din județul Mehedinți și-a favorizat soția cu ocazia derulării unui proiect din bani publici. Astfel, lui Constantin Vlăduți, primar al comunei Bălăcița, i-a fost dat verdict de conflict de interese administrativ, fapta datând din 2017.

Despre primarul Vlăduți s-a reținut că, „în exercitarea mandatului de primar, a emis la data de 31 iulie 2017 dispoziția privind constituirea echipei de proiect pentru implementarea proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți, din care face parte și soția persoanei evaluate”.


Astăzi, când ANI a publicat această concluzie, s-a comunicat și că alți opt aleși locali au încălcat regimul incompatibilității:

Istvan Bordi, viceprimar și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Gheorghe Doja, județul Mureș. În perioada 29 iunie 2016 – 27 iunie 2018 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (consilier personal al primarului).

Constantin Gorbănescu, viceprimar și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Berești, județul Galați. În perioada 20 iunie 2012 – 17 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul Casei de Cultură a orașului Berești.

Gicu Ciucă, viceprimar și consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Berești – Meria, județul Galați. În perioada 01 iunie 2015 – 27 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, unde a obținut venituri în valoare de 21.718 lei.

Gina Goga, viceprimar și consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cavadinești, județul Galați. În perioada 10 septembrie 2012 – 25 mai 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Cavadinești.

Ion Stache, fost viceprimar al comunei Ceatalchioi, județul Tulcea. În perioada 24 august 2016 – 19 octombrie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, obținând venituri de la A.P.I.A în valoare totală de 706.223,35 lei.

Lucian Mitru Șuteu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mociu, județul Cluj. În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a fost încheiat un contract de furnizare în data de 12 decembrie 2017 și contracte comerciale în valoare de 51.568,25 lei între Primăria Mociu și o societate comercială în cadrul căreia tatăl persoanei evaluate deținea calitatea de administrator și asociat.

Ioan Mateiu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Solovastru, județul Mureș. În perioada 01 noiembrie 2012 – 22 iulie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul aparatului propriu al consiliului local.

Maria Năstase, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Sulina, județul Tulcea. În perioada 29 iunie 2012 – 25 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului (medic specialist în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială)”, se arată într-un comunicat ANI.

Articolul precedentPrimele fricțiuni în opoziție. PNL, nemulțumit că USR PLUS vor candidat propriu la președinție
Articolul următorViorica Dăncilă promite să analizeze situația voturilor din diaspora, dar își păstrează mandatul: „Sunt premierul tuturor românilor”