Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Doi cetăţeni din Uzbekistan au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră că aveau asupra lor cărţi de identitate falsificate, cu însemnele autorităților din Lituania. Pe data de 28 aprilie 2022, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei doi cetăţeni din Uzbekistan. Aceștia erau pasageri într-un microbuz care mergea spre Germania.

Unde doreau să ajungă cei doi cetăţeni din Uzbekistan

La controlul de frontieră, cetăţeanul B.P., în vârstă de 35 de ani, a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Lituania. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul prezentat este fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a obţinut cartea de identitate contra sumei de 3000 de euro, de la o persoană din Republica Moldova. Bărbatul dorea să ajungă în Uniunea Europeană.

S-a realizat o verificare amănunţită şi asupra celuilalt cetăţean din Uzbekistan, M.S., în vârstă de 44 de ani. Polițiștii de frontieră au descoperit asupra lui o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Lituania care avea imprimată fotografia şi numele acestuia. Și acest document s-a dovedit a fi fals. Bărbatul le-a spus polițiștilor de frontieră că documentul a fost obţinut contra sumei de 5000 de dolari, de la o persoană din Republica Moldova, pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Muzică combinată cu droguri la un festival de la Mamaia

Articolul precedentMuzică combinată cu droguri la un festival de la Mamaia
Articolul următorVirgil Popescu îi răspunde lui Eugen Simion: România va deveni independentă energetic. Şi asta văd că deranjează