Președintele PMP, Eugen Tomac deschide un subiect sensibil. Un subiect care ne doare și pe noi, jurnaliștii, însă și pe cetățeni. Atunci când presa liberă dispare, lumea, așa cum o știm noi, încetează să existe.

În opinia lui Eugen Tomac, din păcate ne confruntăm cu un fenomen din ce în ce mai des întâlnit în Europa, și-anume cel de cenzură. Vorbim despre abuzuri îndreptate împotriva jurnaliștilor „incomozi”, abuzuri ce s-au înmulțit îngrijorător în ultima perioadă, mai ales acum, de când avem parte de pandemia de coronavirus.

Eugen Tomac: „Federația Rusă este pomenită drept unul dintre cei mai mari violatori ai libertății presei”

„Atacurile asupra libertății presei în Europa riscă să devină noua normalitate, iar fondul creat de pandemia de Covid-19 a înrăutățit o perspectivă deja sumbră. Este concluzia raportului anual al Platformei Consiliului Europei pentru protecţia jurnalismului şi siguranța jurnaliştilor. Acesta subliniază o tendință accentuată de intimidare pentru a obține tăcerea jurnaliștilor, dar și control politic strict al informației.

Platforma a înregistrat 142 de amenințări grave la adresa libertății mass-media, inclusiv 33 de atacuri fizice împotriva jurnaliștilor, 17 noi cazuri de detenție și 43 de cazuri de hărțuire și intimidare.

Fără să fie o surpriză, Federația Rusă este pomenită drept unul dintre cei mai mari violatori ai libertății presei. Acolo doar dezinformarea, manipularea și propaganda sunt apreciate”, se arată pe pagina de Facebook a lui Eugen Tomac.

Articolul precedentCiolacu spune că avem taxă pe coronavirus
Articolul următorPSD-iștii par să-i facă bagajele lui Marcel Ciolacu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.