Președintele interimar al PSD a făcut un calcul al amenzilor aplicate de la apariția ordonanțelor militare și i-a dat cu virgulă, după ce a comparat cu numărul testelor efectuate pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19. Marcel Ciolacu numește această situație „# 𝗧𝗔𝗫𝗔 𝗣𝗘 𝗖𝗢𝗥𝗢𝗡𝗔𝗩𝗜𝗥𝗨𝗦!!!”.

A dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste și nu știe nimeni încă numărul exact al persoanelor testate. AMENZI în valoare de 570 de MILIOANE de lei!

Amenzi date la grămadă, după bunul plac! Una e să-i sancționezi pe cei care riscă să răspândească virusul, alta e să cauți nod în papură pentru a realiza planul de amenzi prestabilit!

Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depășește sumele alocate pentru echipamente de protecție pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu și-a făcut deloc treaba și a pus toată presiunea pe cetățeni!

Când nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa, de 6 ori salariul mediu net, iar totalul sancțiunilor aplicate ajunge la 570 milioane lei, depășind impozitul pe profit colectat în același interval, nu mai e vorba doar de contravenții, ci de o #taxămascată prin care Guvernul PNL își acoperă gaura pe care și-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia!”, scrie liderul PSD.

Articolul precedentMinistrul Tătaru avertizează că măsurile restrictive depind de perioada 1 – 3 mai
Articolul următorEugen Tomac, despre viitorul incert al presei libere în Europa