Foto: Facebook

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi că procedura de selecţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi reluată.

„Am decis revocarea, cu efecte imediate, a următoarelor proceduri: 1. procedura de selecţie a procuroilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 2 procedura de selecţie a adjunctului membrului naţionale la Eurojust. Precizez că faptul că procedurile de selecţie vor fi reluate în perioada imediat următoare. Detaliile referitoare la depunerea dosarelor de candidaturi, calendarul procedurilor şi alte informaţii de interes vor fi comunicate în timp util”, a declarat Ana Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.

Ministrul interimar al Justiţiei a mai anunţat că va participa primul summit SUA-UE, de la Bruxelles, în domeniul energiei. „Am confirmat participarea la acest summit de mai bine de o lună de zile şi cu această ocazie voi avea şi o întâlnire bilaterală cu un membru marcant al Administraţiei Trump”, a completat Ana Birchall.

Este pentru a doua oară când procedura de selecţie a procurorului general al României este reluată. Prima procedură de selecţie a început încă din 13 martie, când la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) se afla Augustin Lazăr. S-au înscris atunci pentru această funcţie procurorii Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea. Pe 10 aprilie însă, ministerul anunţa, printr-un comunicat, că niciunul nu a fost considerat potrivit pentru cea mai înaltă funcţie din Parchetul General, prin urmare procedura urma să fie reluată. Din 12 aprilie a început cea de-a doua procedură de selecţie pentru funcţia de procuror general. În cadrul acesteia, s-au înscris de data aceasta procurorul militar Ionel Corbu, cel care a instrumentat dosarul privind mitingul din 10 august 2018, şi, din nou, procurorul Gabriela Scutea, fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi.

Articolul precedentTudorel Toader se laudă că va racorda la gaze naturale comuna sa natală
Articolul următorANAF cere un imbobil care i-a aparținut mogulului Dan Voiculescu