Sursa foto: Olt Alert

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a anunțat că a luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor din zonele viabile pentru irigat accesul la apă, mai devreme. Potrivit ministrului Agriculturii,  încă din data de 19 martie au fost pornite sistemele şi au fost umplute canalele cu apă în Timiş, acțiunea continuând în toate zonele ţării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigaţii.

”Am luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor care se află în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme faţă de alţi ani, având în vedere că peste iarnă ne-am confruntat cu lipsa precipitaţiilor.i”, a scris ministrul Agriculturii.

Chesnoiu: Continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii

Infrastructura de îmbunătăţiri funciare este pregătită pentru funcţionare şi poate asigura un nivel optim al apei pentru o suprafaţă potenţial irigabilă de 1.289.381 ha, a mai transmis ministrul Agriculturii.

”Continuăm măsurile de sprijin prin asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a până la 50% din costurile facturilor la energie electrică folosită pentru instalaţiile şi echipamentele deţinute de fermieri.

De asemenea, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, pentru că urmărim să creştem suprafaţa viabilă pentru irigat la două milioane de hectare”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Datele obţinute din teritoriu arată că la această dată situaţia răsăririlor este bună în majoritatea bazinelor cerealiere”. ”Monitorizăm în permanenţă situaţia culturilor şi suntem pregătiţi să intervenim dacă situaţia o va impune”, a mai precizat ministrul Adrian Chesnoiu.

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii care își incendiază terenurile vor pierde subvențiile

Articolul precedentVirgil Popescu: O companie din Germania vrea să facă investiţii în România
Articolul următorSecretarul de stat Antony Blinken: Din cauza agresiunii ruse sunt probleme cu aprovizionarea cu alimente