Sursa Foto: msense.sg

Aproape trei sferturi dintre cei 10.000 de elevi consultați în cadrul unui sondaj doresc să nu mai susțină teze. Ei vor înlocuirea acestora cu mijloace de evaluare sumativă, potrivit reprezentanților Consiliului Național al Elevilor.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a început o consultare la care au răspuns, până acum, peste 10.000 de elevi din toată țara.

„Dintre elevii care au participat la consultarea noastră, peste 70% își doresc eliminarea tezelor și înlocuirea acestora cu mijloace de evaluare sumativă, axate pe feedback, astfel încât această formă de evaluare de etapă să reprezinte cu adevărat o oportunitate pentru elevi de a își analiza progresul și de a stabili, alături de profesori, pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a își acoperi lacunele din învățare”, au declarat reprezentanții CNE.

„Reforma în evaluare nu mai suportă amânare!”

Majoritatea respondenților ar fi de acord cu introducerea unor evaluări unitare, cu subiect unic la nivel național. Aceasta ar urma să aibă loc la începutul și sfârșitul anului școlar, astfel încât să poată fi realizată o analiză clară a evoluției pe care elevii o au în timpul anului școlar.  Reprezentanții CNE afirmă că reforma în evaluare nu mai trebuie amânată, evaluarea în România pierzându-și importanța.

„Suntem cu toții conștienți că evaluarea din România și-a pierdut relevanța, fără să pună accent pe necesitatea însușirii unor competențe-cheie atât de necesare în rândul absolvenților. Reforma în evaluare nu mai suportă amânare! Consiliul Național al Elevilor solicită ferm Ministerului Educației să respecte voința elevilor și să implementeze modificări de substanță în sistemul de evaluare, astfel încât acesta să devină unul obiectiv și, mai ales, calitativ”, au afirmat reprezentanții CNE.

Miercuri, în Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației se va discuta propunerea de structură a anului școlar 2022-2023.

Terenul unei foste fabrici din Baia Mare, transformat într-un parc fotovoltaic

Articolul precedentTerenul unei foste fabrici din Baia Mare, transformat într-un parc fotovoltaic
Articolul următorVirgil Popescu: O companie din Germania vrea să facă investiţii în România