kovesi control judiciar kovesi ambasada sua

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti susține că punerea sub control judiciar, interdicţia de a părăsi ţara şi a vorbi cu presa în cazul Laurei Codruţa Kovesi sunt acţiuni care „încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”.

„Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, a transmis ambasada SUA la Bucureşti, la solicitarea Mediafax.

Reacţia ambasadei vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi a fost plasată de Secţia pentru Investigaţia Infracţiunilor din Justiţie sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci fapte) şi mărturie mincinoasă. De asemenea, a fost dispusă şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva fostei şefe DNA. Una dintre interdicţii este aceea de a nu părăsi ţara.

Fostului procuror-şef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi cel privindu-i pe procurorii DNA Ploieşti. Laura Codruţa Kovesi a contestat vineri controlul judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor. Contestaţia a fost depusă la sediul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Articolul precedentAmendă pentru un medic ginecolog, după ce o pacientă s-a plâns de calitatea actului medical
Articolul următorPeste 500 de invitați la nunta Olguței Vasilescu cu Claudiu Manda din cortul de la Ișalnița