Sursa: Google maps

Un polițist din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, după ce ieri a fost prins în flagrant pe când primea bani de la o șoferiță căreia îi deschisese dosar pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier, inclusiv conducere sub influența cocainei.

În prezent, omul legii a fost plasat sub control judiciar, instanța interzicându-i, printre altele, să mai poarte uniforma.

Ancheta în cazul agentului de poliție s-a derulat rapid, după ce acesta a solicitat și primit nu mai puțin de 1.500 de euro. În schimb, ce nu știa polițistul era că șoferița căreia îi ceruse bani anunțase deja intenția sa.

Potrivit datelor strânse până acum de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți și Structura Centrală, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, totul a început după ce polițistul întocmise un dosar penal, iar ulterior a susținut că, în schimbul banilor, va avea grijă ca totul să se soluționeze favorabil.

Din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în data de 18.01.2024, o persoană a fost testată de către un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier, cu aparatul „Drager DrugTest“, după ce a condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu și a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină.

Drept urmare, conducătoarei auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și de urină în vederea determinării în organism a prezenței substanțelor psihoactive.

În continuare, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin s-a constituit un dosar penal, dosar în care agentul de poliție a efectuat acte de urmărire penală, respectiv a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și efectuarea unei expertize medico-legale de către I.N.M.L. „Mina Minovici“, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.

După constituirea dosarului penal, agentul de poliție a pretins suma de 1.500 de euro de la conducătoarea auto, spunându-i că „va rezolva” problema sa juridică, dându-i, totodată, asigurări că are influență asupra persoanelor abilitate în eliberarea buletinului de analize și că va interveni pe lângă acestea pentru a-i elibera un rezultat negativ și, astfel, dosarul deschis ca urmare a depistării sale în trafic sub influența substanțelor psihoactive se va clasa”, precizează DGA.

Polițistul nu a mai apucat să claseze niciun dosar, pentru că a devenit el însuși inculpat. Astfel, în cursul nopții de 28 spre 29 ianuarie, în jurul orei 01.00, agentul de poliție a fost prins în flagrant de către procurorul de caz și ofițeri din cadrul DGA – SJA Mehedinți, după ce a primit suma de 1.500 euro de la conducătoarea auto.

Față de agentul de poliție s-a luat măsura preventivă a reținerii, iar ulterior a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Astăzi, Tribunalul Mehedinți a decis însă să îl plaseze sub control judiciar „pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 30.01.2024 şi până la data de 29.03.2024, inclusiv”:

Pe timpul cât inculpatul Siminiceanu Emil – Valentin se va afla sub măsura controlului judiciar, acesta urmează să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza; să nu exercite profesia de poliţist în exercitarea căreia a săvârşit faptele pentru care este cercetat;

să nu se apropie de denunţătoarea Florescu Ionela Daniela și de martorul Truşcheci Alexandru, şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către I.P.J. Mehedinţi – Biroul Supravegheri Judiciare. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”.

Articolul precedentFostul procuror Sorin Eugen Iașinovschi, vocea corectă în dezvăluirea detaliilor privind presupusa fraudare a alegerilor de la Primăria Sectorului 1
Articolul următorCiolacu vrea încă două luni de plafonare a prețurilor la alimentele de bază