Clotilde-Armand-Foto-zin.ro
Clotilde-Armand-Foto-zin.ro

Primarul Sectorului 1 trebuie să rezolve în cursul zilei de astăzi problema gunoaielor, asta pentru că este ultima zi când este în vigoare contractul cu REBU. De maine dimineață însă lucrurile se vor complica pentru locuitorii sectorului 1 dacă primarul nu găsește o soluție. Asta pentru că Romprest nu va mai putea colecta gunoiul pentru că, potrivit legii nu are unde să îl mai ducă, drept urmare nu va mai fi colectat. Scandalul a izbucnit săptămâna trecută când Romprest a avertizat că expiră contractul cu cei care colectează deșeurile menaere și, drept urmare trebuie găsită soluție. Mai exact, cei de la salubritate spun că primarul nu a semnat contractul de delegare pentru activitățile de sortare și tratate a deșeurilor municipale. Asta deși a avut nu mai puțin de 120 de zile timp în care să facă acest lucru. Practic fără această semnătură, deșeurile colectate în sectorul 1 nu mai pot fi date mai departe de către cei de la Romprest către operatorii care se ocupă cu modul în care sunt tratate și sortate deșeurile colectate separate de pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1.

Gunoi sectorul 1 – Foto zin.ro –

Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că vor rămâne (din nou) cu gunoiul în stradă

Astfel, cei de la Romprest au trimis o notificare în care spun că, ”începând cu data de 29 ianuarie ne vom afla în imposibilitatea obiectivă de a mai primi deșeuri municipale la stația de sortare/tratare situată în comuna Dragomirești Vale, sat Dragomirești Vale”. În același act se arată că , ”în termen de maxim 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, autoritățile administrației publice locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau, după caz, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, (…) au obligația ca, pentru activitățile de sortare, tratare (…) a deșeurilor municipale prestate de operatori numai pe baza autorizației de mediu, să atribuie contractele de delegare a gestiunii/activității respective”.Potrivit documentelor termenul până la care Clotilde mai avea timp să schimbe ceva legat de acest aspect era cel de 28 ianuarie 2023.

În cazul în care acest lucru nu se va rezolva, atunci locuitorii sectorului 1 se vor confrunta cu aceeași situație cu care s-au mai confruntat și în trecut, adică gunoiul menajer va rămâne necolectat și se vor strânge saci de deșeuri la fiecare colț de stradă.

La rândul ei Clotilde Armand a cerut ajutor de la Ministerul Mediului și instituțiile subordinate în această problemă. Însă, până acum nu există nicio rezolvare. De altfel și Ziarul de Investigații a trimis o solicitare Primăriei Sectorului 1 în care am cerut să ni se explice care este rezolvarea, dar până în acest moment nu am primit niciun răspuns.

SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentCioloș, vizavi de aderarea la Schengen: „Nu înțeleg ce face statul român pentru unul dintre cele mai importante obiective de țară”
Articolul următorVictor Pițurcă și directorul Romarm, reținuți de DNA