Foto: Digi 24
Foto: Digi 24
Advertisement

O anchetă a fost demarată la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient.

Înregistrarea a apărut în spațiul public. Potrivit convorbirii postate pe Facebook, femeia îi reproșează medicului cardiolog că nu l-a tratat cum se cuvine pe tatăl ei.

Convorbire medic – fiica pacientului: “Auzi, vrei să te dau pe mâna poliției? Ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boala lui taică-tău? Nesimțită ordinară !”

Spitalul Județean Sibiu a făcut anunţul în cursul zilei de sâmbătă, 30 ianuarie.

Astfel, după apariția în spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtată ”într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare”, va începe, de urgență, o anchetă internă, arată Antena 3.

Spitalul Județean Sibiu a anunțat că va începe o anchetă internă. Reprezentanţii au declarat că acest comportament este intolerabil

Ca urmare a apariției in spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtată într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunță că va fi demarată de urgență o anchetă internă.

Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice, care trebuie sa se afle la dispoziția cetățenilor. Orice abatere de la conduita etică, morală și profesională va fi sancționată” se arată în mesajul transmis de conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu prezintă scuze pentru situaţia cauzată

Totodată, conducerea a declarat că îşi cere scuze cetățenilor pentru această situație. De asemenea, incidentul nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient.

Mai mult, reprezentanţii au menţionat că acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat.

Femeia care a publicat înregistrarea susține că această convorbire este doar una dintre discuții. Cu toate acestea, există și alt dialog din care reies posibile fapte penale și disciplinare. Dovada va fi depusă, zilele următoare, la instituțiile competente.

Advertisement
Articolul precedentCine e de vină pentru educația ”tinerelor generații”?
Articolul următorNATO nu intenţionează să trimită trupe de luptă în Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time