ÎPS Teodosie, declarații controversate la ieșirea din carantină

„Mergem să deschidem uşile bisericii care pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, deși a ignorat de nenumărate ori „legile pământești”, susține că de data aceasta să li s-a supus pentru a da „pildă credincioșilor” că se supune „și unor legi vremelnice”. Afirmația înaltului prelat, dar controversat în același timp, a fost făcută după ce i-a expirat perioada de carantină ce i-a fost impusă la revenirea din Iordania.

„Iubiţi credincioşi, a trecut de miezul nopţii, s-a sfârşit exilul, aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului, coborând din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, în Catedrală ca să fim de acum faţă către faţă şi iată să ne bucurăm împreună în rugăciune şi în toate slujbele pe care le facem în catedrală zilnic sau la alte bisericii, cum vor fi astăzi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că s-a supus „unor legi vremelnice”, doar pentru a da un exemplu credincioșilor. „Iată acatistul Învierii Domnului îl vom săvârşi în Sfânta Catedrală, mergem să deschidem uşile bisericii care pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice care niciodată nu pot fi perfecte pentru că numai Dumnezeu este perfect şi legea Lui este a adevărului, iată vin acum spre Sfânta Catedrală.

Vă mulţumesc că v-aţi rugat, v-am simţit rugăciunea, dar v-am simţit şi lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit. Vă mulţumesc şi sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea. A fost tocmai ca în perioada când biserica a fost închisă frăţiilor voastre credincioşilor şi veneam şi slujeam şi gândeam că sunteţi departe, că aproape ne sunt îngerii, dar cu sufletul eraţi la noi şi noi eram cu sufletul la dumneavoastră. Să mergem spre Sfânta Catedrală”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopului Tomisului i-a fost impusă carantinarea, pe 20 ianuarie, la întoarcerea din Iordania, țară aflată pe lista roșie, însă acesta nu a respectat decizia autorităților, iar pe 24 ianuarie a fost amendat de trei ori de către politiștii constănțeni, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 3.000 de lei. De altfel, luni seară, Arhiepiscopia a anunțat că ÎPS Teodosie se va carantina, împreună cu un sobor de preoți, în Palatul Episcopal, mai mult decât atât și că va contesta amenzile, precum și ordinul de carantinare, pe care le-a considerat ilegale. ÎPS Teodosie a atacat în instanță decizia DSP, însă cererea acestuia a fost respinsă de către două instanțe.  

ÎPS Teodosie se carantinează la Palatul Arhiepiscopal

Articolul precedentNATO nu intenţionează să trimită trupe de luptă în Ucraina
Articolul următorGuvernul Ciucă exclude orice renegociere a PNRR până anul viitor