ÎPS Teodosie se carantinează la Palatul Arhiepiscopal

Înaltul prelat a primit trei amenzi, în numai o zi, pentru că nu a respectat măsura carantinării la revenirea din Iordania, țară aflată pe lista roșie.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că se va carantina la Palatul Arhiepiscopal, locul de unde va și oficializa Sfânta Liturghie, după ce astăzi a primit trei amenzi, în sumă totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsura de carantinarea la revenirea din Iordania, țară aflată pe lista roșie.

Potrivit Biroului de Comunicare, slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului, iar credincioșii vor putea urmări slujba, „fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale”.

În privința celor trei amenzi pe care ÎPS Teodosie le-a primit, astăzi, Biroul de Comunicare a transmis faptul că acestea sunt ilegale, motiv pentru care vor fi contestate, subliniind că „este absurd să fii amendat fără să fii vinovat”. De altfel, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, susțin că  „decizia de carantinare a ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al ÎPS astăzi, 24 ian. 2022, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa”.

Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.

„Astăzi, în jurul orei 14.25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, citat de presa locală.

Iordanul – acest nou râu românesc din Iordania

Articolul precedentRafila vede vârful valului 5 la jumătatea lui februarie
Articolul următorStatele Unite se pregătesc să trimită militari în Europa de Est. Mai multe țări au început retragerea personalului din ambasadele din Ucraina