Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a făcut o vizită de lucru la cea mai amplă investiție realizată de Compania Națională de Investiții (CNI) – Cazinoul din Constanța, o clădire construită în stilul Art Nouveau, o „perlă” a litoralului românesc, care după repunerea în circuitul turistic poate deveni un punct de atracție nu doar turistic și și pentru evenimente diverse. Chiar și aflat în paragină, de ani de zile, Cazinoul a atras obiectivele camerelor foto ale turiștilor.
„Cred că foarte mulți cetățeni din România cunosc acest Cazino, au văzut această clădire, iar prin această investiție urmărim să repunem în funcțiune, nu numai în circuitul turistic, pentru că în mod cert va fi un punct de atracție al litoralului românesc, dar și funcționalitatea acestui Cazino, care prevede în proiect amenajarea unei săli de evenimente, un muzeu al Cazinoului, o sală multifuncțională, de cinema și spectacole”, a mai spus ministrul.
Bricul Mircea și Cazinoul, primele simboluri ale Constanței
Primarul Constanței, Vergil Chițac consideră că Guvernul României a reușit să transforme un proiect local într-unul național. Totodată, acesta este de părere că Bricul Mircea și Cazinoul sunt primele două simboluri ale Constanței, simboluri ce pot aduce bani spre bugetul local, dar pentru ca acest lucru să fie unul realizabil este nevoie de o gândire pragmatică.
„După atâta amar de vreme, cât Cazinoul a fost lăsat în paragină, este bine că Guvernul României a transformat proiectul acesta, care este unul local, în unul naţional, reușind să finalizeze procedurile de atribuire a lucrărilor și să și finanțeze. Această clădire este un Cazinou nou, continuatorul celui de la 1910, la fel cum și actualul bric Mircea este continuatorul celui de la 1882. Eu cred că Bricul Mircea și Cazinoul sunt primele două simboluri ale Constanței”, a precizat edilul Constanța.
„La un moment dat, clădirea va deveni funcțională, vor fi necesari bani ca să fie în exploatare, și atunci trebuie să vedem de unde vom scoate banii aceștia. Trebuie să facem de așa manieră să producă și ea bani, pentru că dacă nu produce atunci va trebui să scoatem bani din bugetul local și nu este bine. Și dacă vom avea și un stadion nou, și vom avea, dacă vom avea și o sală nouă polivalentă, dacă nu vom gândi astfel încât aceste active să facă bani, atunci sigur va trebui să luăm bani de la bugetul local și atunci nu vom mai avea pentru investiții. Va trebui să fim pragmatici, să gândim în termeni comerciali tot ceea ce facem în Constanța”, a subliniat primarul constănțean.