Universitatea „Ovidius” din Constanța vrea spital universitar

Trei noi obiective în Strategia de Dezvoltare Instituțională

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a inclus în Strategia de Dezvoltare Instituțională trei noi obiective de investiții, respectiv înființarea unui spital universitar, Centrul de Inovare și Transfer de Tehnologie şi CiTyInnoHub, transmite CT News.

Potrivit reprezentanților universității, unul dintre proiectele prioritare pentru UOC este reprezentat de înființarea unui spital universitar, care va constitui o bază medicală modernă de instruire a studenților, masteranzilor, doctoranzilor și a rezidenților, urmărindu-se, totodată, realizarea unor servicii medicale performante, destinate zonei Dobrogei.

Existența unui spital universitar în campusul UOC va contribui la creșterea eficienței sistemului de învățământ superior medical constănțean, prin dezvoltarea pregătirii practice a viitorilor medici, și va avea, totodată, un aport decisiv pentru sporirea competitivității în cadrul activităților de învățământ și de cercetare științifică, pentru promovarea calității și creșterea vizibilității internaționale a instituției

CT News

Centru de Inovare și Hub inovativ

Celelalte două obiective sunt interconectabile. Astfel, Centrul de Inovare vor permite studenților aflați în programele de studii ale UOC să desfășoare activități practice și să învețe prin realizarea de proiecte, răspunzând nevoilor comunității. Centrul va atrage și firme dornice să preia soluții creative, să valorifice prin transfer de tehnologie rezultatele activității studenților și universitarilor ovidieni, iar costurile de întreținere vor fi acoperite prin serviciile aduse mediului de afaceri.

În vreme ce CiTyInnoHub – centru de inovare digitală format dintr-un grup de organizații partenere cu domenii de specializare complementare  – ce are ca misiune să furnizeze expertiză tehnologică și facilități de experimentare la standarde europene.

Scopul acestui demers este transformarea digitală a agenților economici și a entităților publice din regiunea de Sud-Est a Românei, mai ales că în contextul pandemiei, multe firme, într-o măsură destul de mare, au făcut pasul spre digitalizare în diferite domenii de activitate.

Alături de aceste obiective, în Strategia de Dezvoltare Instituțională este inclusă și sala polivalentă de sport, cu terenuri de handbal, volei, baschet, tenis, sală de forță și tribună pentru peste 300 de spectatori.

Pentru ca cele trei obiective să fie realizabile, au fost inițiate demersurile necesare îndeplinirii condițiilor de urbanism pentru edificarea acestor proiecte pe terenul instituției situat pe Aleea Universității, nr.1, Constanța.

Articolul precedentCseke Attila: „Anul viitor, Cazinoul din Constanța va fi predat în toată splendoarea lui”
Articolul următorLa Cluj, salubrizarea merge bine, dar cartierele orașului încă mai sunt invadate de duhoarea celor 240.000 tone de gunoaie de la Groapa „Pata Rât 2”