Foto: alephnews.ro
Foto: alephnews.ro

Premierul Nicolae Ciucă nu crede că legea privind obligativitatea Certificatului Covid la locul de muncă va fi adoptată până la sfârșitul anului. Mai mult, șeful Guvernului consideră că Parlamentul trebuia să ia o decizie înainte de a intra în vacanță.  

Decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie şi, în funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate. În fiecare zi discut cu ministrul Sănătăţii tot ceea ce avem de făcut astfel încât să putem să pregătim întreg sistemul sanitar pentru a face faţă noului val şi, desigur, există şi măsurile concretizate într-un plan”, a afirmat Ciucă, relatează g4media.ro.

Ministrul Sănătății: „Vrem să evităm un lockdown”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, crede că acest document, „Certificatul Verde” ar trebui introdus înainte ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească. Mai mult, prin această măsură, valul cinci al pandemiei ar putea fi gestionat mult mai ușor.

„Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică, care să poată să ducă la adoptarea unui astfel de document, încât să evităm trei lucruri majore (…) pe care eu, personal, cât şi colegii mei, ca oameni de sănătate, doresc să le evite”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Varianta Omicron se poate extinde mult mai repede”

Medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a precizat că „avem o populație receptivă numeroasă – care se poate îmbolnăvi oricând”. Mai mult, ea a declarat că vârful maxim atins de tulpina Delta va fi atins de varianta Omicron mult mai repede.

Pe de altă parte, oficialii PSD susțin că măsurile pentru prevenirea celui de-al cincilea val luate de Alexandru Rafila reprezintă „o schimbare profundă” în gestionarea pandemiei.

Cetăţenii nu mai sunt consideraţi adversari, ci parteneri ai autorităţilor sanitare în lupta cu pandemia. Ministerul Sănătăţii va oferi ghiduri informative şi asistenţă pentru persoanele infectate, dar şi pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor Covid”, transmit social-democrații.

Citește și: Alexandru Rafila anunță măsurile pentru gestionarea valului 5 al pandemiei

Articolul precedentGabriela Firea: Echipa social democrată pune „oamenii pe primul loc”
Articolul următorRomânia 2021 și cifre cel puțin triste: avem 23% dintre mamele minore din UE
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.