Nicușor Dan (preluare Digi 24)

„Marea smiorcăială” nu e o găselniță jurnalistică. Ziarul de Investigații a relatat cum Nicușor Dan nu se grăbește să recupereze banii bucureștenilor. Recent, s-a plâns pe rețelele de socializare că bugetul pentru anul 2022 este insuficient pentru nevoile Bucureștiului.

În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni, Bucureștiul a rămas cu același buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei și 6 miliarde pentru primăriile de sector.

Cu un astfel de buget, cu prețurile care au explodat în sectorul energetic și cu ZERO compensare guvernamentală pentru asta, va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent. Ținând cont de această situație, invit fiecare din partidele cu reprezentare în Consiliul General al Capitalei să vină cu o propunere concretă de buget local. Mai direct și mai simplu spus, să arate clar de unde și cât să tăiem”, a transmis Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan aprobă tacit ilegalitățile companiei ECO SUD Gunoaiele din Capitală vor putrezi sub nasul fin al politicienilor

În fapt, Capitala are cheltuieli imense cu colectarea și depozitarea gunoiului. Tarifele aplicate de compania ECO SUD nu au fost lăsate reglementate de Consiliul General, chiar dacă primarii din sectoarele Bucureștiului și instituțiile de control l-au somat pe Nicușor Dan că încalcă flagrant legea.

Primăria Municipiului București nu a efectuat niciun control la Eco Sud, cu toate că avea cunoștință că societatea aplică tarifele de depozitare neaprobate de către Consiliul General, iar compania Eco Sud trebuia sancționată cu amendă între 30 000 -50 000 de lei”, se arată în notificarea transmisă de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice(ANRSC).

Astfel, compania care administrează depozitul de gunoi Vidra, singurul în care poate fi dus gunoiul din Capitală, a aplicat fără nicio restricție tarife cuprinse între 200 și 214 lei/tona de gunoi.

Consecințele negative sunt greu de cuantificat și de reparat, pentru bucureșteni, dar și pentru mediul înconjurător”, s-au exprimat oficialii ANRSC.

Edilul general al Bucureștiului visează la tramavaie, iar oamenii îngheață în case

Consilierii locali PSD și PNL din București spun că Nicușor Dan nu ar trebui să se gândească la alte proiecte, alte studii de fezabilitate, câtă vreme nu se continuă cele demarate deja.

Alte studii de fezabilitate, alte proiecte pe hârtie, alți bani cheltuiți. De ce nu se încheie proiectele care au început?”, se întreabă Daniela Popa, consilier local PSD în Sectorul 1.

Oficialul Primăriei București vrea finanțare europeană pentru 100 de tramvaie, iar criticile nu au contenit de la oamenii care îngheață în case: „mai bine repară țevile alea, că înghețăm în case”

Investiție controversată: Instalație de oxigen la spitalul modular din Pipera

Consilierii locali nu au fost de acord cu montarea unor instalații de oxigen la spitalul modular din Pipera. În opinia aleșilor locali, ar exista riscul unor incendii de proporție.

Nicușor Dan nu s-a gândit, însă, la acest aspect. Și-a argumentat „investiția” ca pe o rugăminte venită de la șeful Guvernului, Nicolae Ciucă.

Urmează valul cinci, o să fie un necesar pentru paturi care să aibă instalaţie de oxigen şi soluţia cea mai rapidă este acest spital modular din Pipera. Am avut o discuţie cu proiectanţii (…) Este o solicitare expresă a Guvernului, chiar a prim-ministrului.

În cel mai scurt timp să asigurăm paturile cu oxigen. Am mai avut această discuţie în urmă cu două sau trei luni, atunci am avut o discuţie a consilierilor generali cu echipa de proiectanţi a companiei municipale Trust de Clădiri Metropolitane, ei au spus că nu îşi asumă instalarea unei instalaţii de oxigen. Între timp, însă, Spitalul Militar Central, care are în subordine acel spital provizoriu ROL 2, a reuşit, pe o structură similară, să pună instalaţie de oxigen, au lucrat cu una din cele mai mari companii de furnizare a oxigenului medical LINDE şi cred că dacă ei au reuşit lucrul acesta cu o companie asupra căreia nu există nicio suspiciune că nu ar face lucrurile profesionist, trebui să încercăm şi noi să facem acest lucru, în perspectiva valului cinci”, a recitat ca pe o poezie, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

În realitate, edilul Nicușor Dan vrea să taie din suma alocată pentru investițiile din București aproximativ 324 miliarde de lei vechi.

Dezbaterile vor continua și în zilele următoare.

Citește și: Nicușor Dan „face jocul” Eco Sud. Acceptă ca bucureștenii să plătească bani mulți și să rămână cu gunoiul în stradă. Document

Articolul precedentRomânia 2021 și cifre cel puțin triste: avem 23% dintre mamele minore din UE
Articolul următorFugarul Cristian Rizea, fără cetățenie și fără azil politic
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”