Aplicația InfoCons „Afli ce mănânci” (captură)

Protecția Consumatorului (InfoCons) vine în sprijinul consumatorilor cu o aplicație inedită, menită să îi ajute pe aceștia să își selecteze produsele pe care le achiziționează, nu doar prin prisma mărcii sau a prețului, mai mare sau mai mic, în funcție de buget, cât mai ales prin cât de sănătos este acel produs.

Astfel, cunoscutele reclame privind „consumul de zahăr, zahăr și grăsimi” ajung la un al nivel de constientizare, mai mult, aplicația ce se poate descărca gratuit de pe Google Play (pentru Android) respectiv App Store (pentru Iphone) ne aduce, pe fiecare dintre noi la un „scan” distanță de un strop de sănătate.

Aplicația InfoCons (captură)

Potrivit site-ului oficial al Protecției Consumatorului, accesul la „lista de aditivi” se face printr-o simplă scanare a codului de bare al oricărui produs alimentar, de oriunde din lume. Iar informațiile pe care consumatorul le primește vin în sprijinul său și prin faptul că pe lângă aditivi sau ingrediente poate afla și unde să recicleze respectivul ambalaj.

Aplicația InfoCons (captură)

De asemenea, există posibilitatea salvării produselor într-o listă de unde poți afla cantitatea cumulată de aditivi, E-uri așa cum sunt mai cunocute popular, sare, zahăr, dar și calorii.  

Cum trendul actual este pentru o viață sănătoasă, dar mai ales pentru un mediu mai curat, aplicația Info Cons le combină pe cele două și „promite”, însă decizia finală este a fiecăruia dintre noi.

Cu PET-urile în loc de cartelă, la Metrorex

Articolul precedentCâciu, despre bugetul pe 2022. „Pregătim să stabilim care sunt prioritățile pe programul de guvernare”
Articolul următorCum ajungem să plătim „taxa pe gunoi” de trei ori mai mult