Sursa foto: Adevarul

Aplicația financiară Revolut, ce are peste 1,5 milioane de clienți doar la noi în țară, a anunțat că lansează un card placat cu aur de 24 de carate. Acesta este în ediție limitată și va putea fi achiziţionat de către utilizatorii din SUA, Marea Britanie şi Spaţiul Economic European (SEE), relateză Agerpres.

Potrivit informațiilor oferite de Revolut, cardul poate fi comandat de către clienți la prețul de 297,99 de lei (cu costuri de expediere incluse).

Card Revolut cu aur de 24 de carate

Reprezentanții Revolut au precizat că noul card este fabricat dintr-o singură foaie de oțel și placat cu aur de 24 de carate. „Pentru ca suprafaţa acoperită cu metalul preţios să nu fie afectată sau zgâriată, utilizatorii sunt sfătuiţi să îl ţină la distanţă de chei sau obiecte cu margini ascuţite. Având la fel ca orice alt card Revolut Metal greutatea de 18 grame, cardului Gold îi stă cel mai bine în portofel”, precizează reprezentanţii Revolut.

Aplicația financiară care a devenit în scurt timp cunoscută de o lume întreagă a fost lansată în 2015 în Regatul Unit. Aplicația oferă servicii de transfer de bani și schimb valutar, iar lunar se fac peste 100 de milioane de tranzacții la nivel global.

După numărului de utilizatori ai aplicației financiare Revolut, București se află pe locul doi în lume, cu peste 400 de mii de clienți. Totodată, locul întâi este ocupat de Londra, cu aproape 1 milion de clienți. Numărul utilizatorilor de carduri Revolut crește de la un an la altul.

Mai mult decât atât, aplicația a introdus posibilitatea ca utilizatorii să își personalizeze cardurile metalice, ei având posibilitatea de a opta pentru un plan plătit: Plus, Premium sau Metal. Altfel spus, clienții au șansa să deseneze pe propriile carduri, direct în aplicație. În anul 2020, aplicația Revolut era folosită lunar de 14,5 milioane de oameni la nivel global.

Totodată, Revolut în sine nu stochează banii, ci folosește băncile Barclays și Lloyds pentru asta. La începutul anului 2021, reprezentanții Revolut au solicitat o licență bancară din Regatul Unit și o carte bancară în Statele Unite ale Americii (SUA). Deoarece nu este încă o bancă, nu oferă nicio protecție a depozitelor.

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance

Articolul precedentRomânia, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la investițiile în cercetare
Articolul următorAUR îi face „agenda” lui Iohannis pentru 1 Decembrie
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.