Captură video: Facebook/MApN
Captură video: Facebook/MApN

Ministerul Apărării Naționale din România a publicat un videoclip în care prezintă antrenamentele efectuate de militarii NATO, aflați în poligonul de la Smârdan din județul Galați.

Timp de două săptămâni, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, aproape 700 de militari americani, polonezi, portughezi, români și francezi au participat la exercițiul multinațional Justice Eagle.

Scopul acestui exercițiu este de a consolida interoperabilitatea dintre Aliați.

MApN: ”Vă arătăm cum s-au antrenat militarii NATO în poligonul Smârdan!”

Un alt scop al militarilor prezenți la Smârdan este colaborarea activă dintre trupe.

Potrivit comunicatului publicat astăzi, 29 septembrie, de Ministerul Apărării Naționale din România, țelul acestui exercițiu de amploare a fost ca militarii din țări diferite să lucreze împreună, în echipe mixte, cu scenarii de misiuni defensive și ofensive.

Ofensivele se desfășoară cu tunuri și trageri reale

Un pluton francez de recunoaștere a fost detașat la compania de infanterie poloneză, iar escadrila franceză s-a alăturat unui pluton de infanterie românesc, echipat cu transportorul blindat PIRANHA.

În data de 22 septembrie, faza finală a exercițiului a fost antrenamentul în condiții cât mai apropiate de realitate. Structurile NATO au reușit să desfășoare ofensive cu foc real, iar escadronul francez, cu tunurile sale de 105 mm, a tras peste 60 de cartușe”, se arată în textul distribuit pe contrul de Facebook al MApN.

Articolul precedentMinistrul Mediului, avertisment și promisiune privind lemnul de foc: „Piaţa liberă poate să ducă preţul la 800 de lei pe metru cub. Tocmai de aceea este nevoie de intervenţie”
Articolul următorPetre Daea: ”Sunt acolo unde se generează politicile europene în domeniul agriculturii”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time