Noile reguli ale valului patru

Regulile valului patru, mai permisive pentru unii, la fel de rigide pentru alții

Foto: Iulia KELT

Cu toate că au apărut fel de fel de zvonuri, declarațiile autorităților bătându-se, de cele mai multe ori, cap în cap, se pare că avem un nou set de măsuri pentru valul patru al pandemiei, valabil localităților care au depășit incidența de 6 la mia de locuitori.

Ce se va întâmpla în valul patru?

Dacă până acum, în valurile precedente, magazinele trebuiau să se închidă în weekend, inclusiv în zilele de vineri, cea din urmă a fost eliminată, așadar magazinele vor putea să aibă program normal vinerea, măsurile fiind aplicate numai în cazul zilelor de sâmbătă și duminică. Mai mult, acestea nu vor mai fi închise sâmbătă și duminică de la ora 18:00, ci la 20:00.

În ceea ce privește restaurantele, pub-urile, sălile de sport și altele, accesul va fi permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea sau testul negativ valabil. Dacă localitatea se află în carantină, acestea vor închide la ora 20:00. Angajații vor trebui să facă dovada vaccinării sau a testului negativ, de asemenea.

Mai mult, școlile nu vor mai fi închise în funcție de incidență. Cu toate astea, se va ține cont de numărul de cazuri pozitive din respectiva instituție de învățământ. Elevii vor fi testați cu teste de salivă.

Citește și: Voiculescu, despre Cîmpeanu: „Se miră că am ajuns la 6 la mie şi vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”

Nici angajații de la Interne, din Sănătate sau cei care lucrează în asistența socială nu scapă de aplicarea restricțiilor. Aceștia vor trebui să prezinte certificatul verde (vaccinare sau testul negativ).

Articolul precedentEXCLUSIV. O echipă de handbal din Liga Zimbrilor, „scoasă” la licitație de ANAF. Administrația locală nu știe unde sunt banii
Articolul următorAvocatul Poporului despre certificatul Covid obligatoriu pentru personalul sanitar: „Măsuri lipsite de proporționalitate și inadecvate”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.