Zece percheziţii au avut loc luni dimineaţă în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind vizate locuinţele mai multor persoane şi sediile unor firme suspectate de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate. Prejudiciul în acest caz a fost estimat de anchetatori la 10 milioane de euro.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, 80 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, specialişti criminalişti şi SIAS (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fac luni dimineaţăzece percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind vizate persoane şi firme suspectate de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul serviciilor de pază şi securitate.
Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti fac cercetări pentru evaziune fiscală. ”În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, arată sursa citată.
Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, bugetul de stat fiind prejudiciat în acest fel cu aproximativ 10.000.000 de euro. În urma percheziţiilor, 12 persoane vor fi duse la audieri.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, percheziţiile au loc la sediul firmei de pază ”Shelter Security”, care aparţine omului de afaceri Alin Ionescu, şi la locuinţele unor persoane fizice, prieteni şi angajaţi ai lui Ionescu. Confom surselor citate, acesta şi-ar fi convins mai mulţi angajaţi şi prieteni să înfiinţeze firme pe numele lor, după care între ”Shelter Security” şi aceste societăţi, care în realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, au avut loc mai multe tranzacţii fictive de prestări servicii.

Alin Ionescu este soțul ”reginei R&B” Cristina Spătar, care anterior căsătoriei a mai fost cuplată cu fiul milionarului Dan Grigore Adamescu și cu italianul Mirco Maschio. 

Articolul precedentFabrică de bani falşi pentru mafia italiană, descoperită la Oradea.
Articolul următorMaster Planul de Transport, făcut după urechea lui Șova.