Procurorii DIICOT au descoperit joi la Oradea o fabrică de bani falşi şi au ridicat mai multe persoane care ar face parte dintr-un clan mafiot din Neapole. În imobilul cu pricina, anchetatorii au găsit 11,6 milioane de euro, iar alţi 90.000 de euro au fost depistaţi la o groapă de gunoi, unde membrii grupării intenţionau să-i ardă.

Potrivit unor surse judiciare ciate de Mediafax, banii au fost găsiţi la percheziţiile făcute joi de poliţişti şi procurorii DIICOT, la 15 adrese din Oradea, dintre care zece la sediile unor firme şi cinci la locuinţele unor persoane suspectate că au falsificat sume mari de bani. Într-unul dintre imobilele percheziţionate erau tipărite bancnote false din cupiura de 50 de euro, aceştia având serii diferite.

Anchetatorii au găsit două tiparniţe, cerneala şi matricile care ar fi fost folosite la fabricarea banilor falşi. Sursele citate au precizat că anchetatorii au găsit în total aproximativ 14 milioane de euro, dintre care 11,6 milioane de euro erau în imobilul unde se falsificau banii. Alţi 90.000 de euro falşi au fost găsiţi la o groapă de gunoi din Oradea, unde membrii grupării intenţionau să le dea foc, iar aproximativ două milioane de euro fuseseră parţial distruşi. În urma percheziţiilor au fost ridicate 24 de persoane, între care şi doi cetăţeni italieni, acestea fiind audiate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Persoanele ridicate de anchetatori ar face parte dintr-un clan mafiot din Neapole, acţiunea DIICOT fiind făcută în colaborare cu Direcţia Naţională Antimafia din Italia. În această anchetă, Direcţia Naţională Antimafia din Italia a ridicat, în urmă cu două zile, trei persoane din aceeaşi grupare şi a confiscat 19 milioane de euro. 

Articolul precedentBucureştiul, gazda la Euro 2020.
Articolul următorShelter Security, acuzată de evaziune fiscală