Descoperire șocantă făcută de către inspectorii ANPC în urma unor controale efectuate la aproape o sută de restaurante, fast food-uri şi brutării din județul Giurgiu, care au zilnic zeci de mii de clienți, potrivit observatornews.ro.

Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC

Aceștia au găsit gândaci, produse expirate şi mizerie, aproape jumătate dintre operatorii economici fiind închişi temporar până la rezolvarea deficiențelor, fiind retrase de asemenea de la vânzare produse în valoare de peste 190.000 lei.

 Inspectorii ANPC au controlat un număr de 89 de operatori economici din Giurgiu, aplicând 150 de sancţiuni, în urma controalelor, în valoare de 1,5 milioane de lei. De asemenea, comisarii ANPC au dispus închiderea unui număr de 19 puncte de lucru timp de 6 luni, activitatea unui număr de 44 de operatori economici fiind suspendată până la remedierea problemelor.

Dintre cele mai importante nereguli întâlnite descoperite de echipele de control, au fost comercializarea sau utilizarea ca materii prime a unor produse cu data limită de consum depășită, comercializarea unor fructe și legume cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse alimentare cu ambalaje depreciate, folosirea unor vitine frigorifice neigienizate cu depuneri masive de praf impurități.

Patronii magazinelor se disculpă

“Am fost închis temporar 2 ore până la remedierea care a constant într-o curăţenie repede făcută, pentru că era deja curat. Nereguli minore, care sunt şi acasă la noi, la fiecare. În casele noastre nu facem în fiecare zi.”, a declarat Mihai Gabriel, administrator restaurant.

 Reprezentanții ANPC recunosc că operatorii economici din județ nu au fost verificați de mult timp.

” Există încă locații în care se pare că nu se intră.

Pare că normele de bun simț comercial și legislația, pentru unii, sunt facultative, bazându-se, în continuare, pe relații, pile, șușanele. Mă întreb dacă cei care mâncau gratis pe acolo și-au pus problema că, în spatele fiecărei note de plată cu zero, cineva a decontat probleme de sănătate sau poate chiar viața pusă în pericol. Dacă tot suntem oameni respectabili ai unei comunități, atunci, hai, să îi învățăm și pe cei din jurul nostru să fie la fel. Erau protejate, având în structura acţionariatului persoane în legătură directă cu personalităţile din administraţia publică centrală fie locală.”, a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Oferta” zilei la un fast-food din Capitală, închis de ANPC: gândaci, muște și produse expirate

Articolul precedentDragnea promite că spune totul „cu gura plină”: „Nu mai pot lucra cu Codrin în niciun proiect politic”
Articolul următorSalvamont România atrage, din nou, atenția: ”Turiștii urcă pe munte îmbrăcați ca pentru plimbările din oraș”