Foto: Facebook/Andrei Caramitru
Foto: Facebook/Andrei Caramitru

Într-un text distribuit astăzi, 29 iulie, pe contul de Facebook, Andrei Caramitru a reluat problema educației din România, precizând că mentalitățile nu se pot schimba acum, ci peste multe generații.

Comparativ cu alte state, românii nu respectă anumite reguli de bun simț și, în aceste condiții, este nevoie ca legea să intervină.

Fiul cel mare al regretatului Ion Caramitru: ”Dacă nu știați, educația vine, în special, din familie”

Vă mai zic o chestie care o să supere pe mulți. Poveștile cu educația și schimbarea mentalităților sunt prostii imense. Da se poate încerca însă efectul se vede peste 2 generații minim, când noi toți o să fim oale și ulcele. Și nici atunci nu o să fie grozav, orice am face și pe oricine am vota, că nu suntem scandinavi dacă nu v-ați prins deja. Și educația vine în special din familie dacă nu știați”, a precizat fostul politician.

Caramitru a dat exemplul interzicerii fumatului în interior, lege care a fost, inițial, criticată. Cu toate acestea, fumătorii au fost nevoiți să o respecte.

Potrivit declarațiilor, în momentul actual, nu educația este cea care aduce rezolvări, ci sistemul ”lege și ordine”.

”Singura chestie care se poate face e să ai reguli și să le impui”

Dacă depășești viteza, parchezi aiurea – amendă de îți pleznește buzunarul. Dacă nu îți trimiți copilul la școală – îl ia statul și îl bagă la internat de luni până vineri. Faci balamuc dai manele la maxim să înnebunești vecinii – amendă de turbezi. Nu ai bani de amendă sau refuzi să plătești ? Câteva zile de pușcărie”, a transmis Andrei Caramitru.

Articolul precedentComisia Națională pentru Informatică și Libertăți din Franța aduce în discuție noile notificări privind utilizarea Google Analytics
Articolul următorGrup sanitar de 64.000 de euro, noua achiziție exorbitantă a unui muzeu din județul Constanța 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time