Primarul general al Capitalei a pus, pentru aducere aminte, imagini cu Pasajul Piața Sudului – starea în care se afla înainte să preia mandatul și înfățișarea actuală. Pasajul care leagă Calea Văcărești de strada Nițu Vasile are două benzi pe sens și o lungime de aproape 360 de metri. Potrivit proiectului, pentru pietoni există patru pasaje, cu 8 lifturi şi 4 scari rulante, iar investiţia a inclus refacerea liniei de tramvai, lucrări de modernizare a carosabilului, precum și înlocuirea tuturor utilităţilor.

O imagine cât o mie de cuvinte. Before and after. Azi, Pasajul Piața Sudului. Ce am găsit și ce am făcut!
Pe șantier nu se mai lucra, când am ajuns la Primărie, acesta era abandonat. Am găsit un proiect cu multe lipsuri, conflicte între toate părțile implicate, constructori, consultanți, primărie, dar și cerințe financiare nejustificate.

Am reușit, împreună cu echipa mea, deblocarea lucrărilor, iar unii dintre colegi aproape că s-au mutat în șantier pentru a grăbi ritmul. Într-un an am reușit să deschidem circulației prin acest pasaj rutier subteran, extrem de important pentru locuitorii din Sudul Capitalei.

O dată cu realizarea lucrărilor la pasaj, a fost modernizată și infrastructura pentru tramvai și troleibuz din zonă. Costurile s-au ridicat la aproape 20 de milioane de euro”, explică Gabriela Firea.

Articolul precedentRaluca Turcan e sigură că vom avea alegeri în toamnă
Articolul următorCiolacu vrea dizolvarea PSD Ilfov, după ce au apărut informații despre legăturile cu lumea interlopă