Planurile PSD cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban par a nu fi agreate chiar de toate formațiunile politice. E drept, nici ceva concret nu este, ci doar amenințări transmise periodic inclusiv de liderul Marcel Ciolacu, însă, ca o avertizare la acest moment, UDMR nu vrea să fie alături de PSD în acest moment. Declarația vine de la Kelemen Hunor, care a spus pentru Rfi.ro că momentul nu este „oportun să vii cu o moțiune de cenzură”.

Nici nu văd o catastrofă, este un instrument constituțional, un instrument politic în mâna Opoziției. Nu știu, depinde de foarte-foarte multe chestiuni care se vor întâmpla în august. Eu atâta pot să vă spun, că noi nu vom semna o moțiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun, că în acest moment discutăm doar teoretic că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii”, a spus liderul UDMR.

Ultima amenințare cu moțiunea a venit de la liderul interimar al PSD la începutul acestei luni, Marcel Ciolacu asigurând că demersul va trece 100%. „Preşedintele României trebuie să recunoască acest eşec politic numit Orban şi să îi ceară demisia. Cred că demisia lui Orban ar fi cea mai potrivită. Noi vom depune o moţiune de cenzură şi 100% această moţiune va trece … Avem 204 semnături până acum. Primul text a fost lucrat de Şerban Nicolae. Vom prezenta şi un program de guvernare pe termen scurt. Dorim să mergem cu o propunere de prim-ministru, susţinută de toate forţele politice”, spunea la acea vreme Ciolacu.

Articolul precedentCiolacu vrea dizolvarea PSD Ilfov, după ce au apărut informații despre legăturile cu lumea interlopă
Articolul următorPSD: „PNL a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate”