Ziua de Constanța

Fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Acestea sunt acuzațiile pentru care a fost trimis în judecată un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Biroul Rutier Pitești, pentru fapte comise în toamna anului trecut.

Alături de acesta, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au trimis în judecată și o altă persoană, pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, toate faptele fiind săvârşite în concurs real.

Pe scurt, polițistul este acuzat că a favorizat o femeie aflată la volan, care fusese suprinsă cu o viteză peste limita legală. Cu sprijinul polițistului, femeia a scăpat de amendă și de sancțiunea suspendării dreptului de a conduce, după ce omul legii a întocmit un proces-verbal din care reieșea că altcineva ar fi fost la volan.

La data de 20 septembrie 2020, agentul de poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic persoana inculpată, care conducea un autoturism cu o viteză ce a depăşit cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. Pentru a nu-i întocmi acestuia procesul – verbal de contravenție și a nu-i aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție ar fi falsificat procesul – verbal, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului și ar fi consemnat, în fals, faptul că şoferul autoturismului a fost o altă persoană, aplicându-i acesteia sancţiunea amenzii în cuantum de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, prin falsificarea procesului – verbal de contravenție prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, s-a cauzat o pagubă bugetului Primăriei Piteşti în cuantum de 1.305 lei şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanei care a fost sancţionată pentru o contravenţie pe care nu a comis-o şi care a fost privată, pe nedrept, de dreptul de a conduce autovehicule timp de 90 de zile. De asemenea, pentru inculpat s-a obţinut un folos necuvenit, respectiv nesancţionarea contravenţională a acestuia şi neaplicarea măsurii suspendării dreptului de a conduce”, au comunicat polițiștii Direcției Generale Anticorupție.

Articolul precedentBarna, Peter Pan-ul politicii românești! Cu toate că e cu doar trei ani mai tânăr decât Luis Figo, liderul USR PLUS a scris: „Pentru toţi care, COPII fiind, ne uitam la acest domn”
Articolul următorCiolacu compară moțiunea cu meciul Franța-Elveția: „Ca și Elveției, nimeni nu ne dă șanse azi”