Sursa: Google maps

Un agent de poliție din cadrul IPJ Maramureș – Postul de Poliție Comunală Băiuț a fost reținut, iar mai apoi plasat în arest la domiciliu, sub acuzația de luare de mită, infracțiune comisă, spun anchetatorii, în formă continuată.

Potrivit presei locale, ar fi vorba chiar despre șeful postului de poliție din Băiuț, care a solicitat în mai multe rânduri diverse sume de bani, pentru a trece cu vederea anumite nereguli privind exploatările de masă lemnoasă din zonă.

Numai că pe fir au intrat ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, care în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au efectuat cercetări, astfel că, după primele audieri, polițistul a fost reținut.

Ulterior, la Tribunalul Maramureș, s-a respins însă propunerea de arestare preventivă: „Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din localitatea …. fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii B.F. şi D.I.. Inculpatul poate părăsi imobilul situat în localitatea … pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Desemnează Poliţia oraşului Târgu Lăpuş pentru supravegherea respectării de către inculpat a măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse. Dispune punerea în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză la expirarea măsurii reţinerii”.

Procurorii au atacat însă această soluție, în condițiile în care, potrivit DGA, în „cauza instrumentată în baza sesizării SJA Maramureș, rezultă faptul că agentul de poliție ar fi pretins și primit în repetate rânduri suma totală de 650 de lei și 50 de euro, de la o persoană direct implicată în exploatarea nelegală de masă lemnoasă, nedispunând în schimb măsurile legale corespunzătoare”.

Articolul precedentConstanța: Bulevardul Mamaia și zona Faleză Nord nu beneficiază de apă potabilă
Articolul următorAngajații din Parlament, proteste pentru salarii mai mari. Ciolacu: „Mai mult nu aventurez Guvernul şi România”