Fostul director general al SC Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Constanța, are din nou probleme cu legea. După ce în urmă cu mai bine de 2 ani acesta fusese acuzat de Direcția Națională Anticorupție pentru mai multe fapte, azi, Agenția Națională de Integritate a anunțat că acesta nu poate justifica peste 40.000 de euro din averea pe care o deține.

Astfel, ANI spune că existentă o diferență nejustificată de 185.889,6 lei (echivalentul sumei de 41.450,51 euro), „între averea dobândită și veniturile realizate de către FARCAȘ CRISTINEL-VIOREL, fost director la o societate comercială la care Primăria Constanța este acționar majoritar sau semnificativ, în perioada 01 iulie 2011 – 31 decembrie 2016”.

Prima măsură a fost deja luată de inspectorii de integritate: a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, „în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. FARCAȘ CRISTINEL-VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, a mai comunicat ANI.

Cristinel Viorel Farcaş şi-a pierdut funcţia de director general în 2017, după ce a fost trimis în judecată pentru luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii), și conflict de interese. Acesta a semnat la acea vreme un acord de recunoaștere a vinovăției, admițând că, între 27 iunie – 19 noiembrie 2014, a solicitat administratorului delegat al unei societăți comerciale (ce deținea în același timp și o funcție de execuție în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța) să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziția sa.

Articolul precedentDNA dă masca jos „Afacerii Măștilor”
Articolul următorPonta, un fel de supererou