iohannis referendum
Foto: presidency.ro

Președintele țării a dat astăzi o declarație referitoare la rezultatul alegerilor de duminică, abordând mai multe aspecte. Pe de o parte, a ținut să felicite românii care au votat la Referendumul pentru Justiție, dar a criticat modul în care s-au desfășurat alegerile. Klaus Iohannis s-a arătat încântat de prezența la vot, însă a taxat ceea ce s-a întâmplat în diaspora.

Concluzia finală a lui Iohannis a fost aceea de a cere demisiile miniștrilor de Interne și de Externe, „imediat”. „Trebuie să plătească cu funcția”, a fost ferm șeful statului. Iohannis a spus că, în ciuda rezultatelor pozitive la Referendum, cineva trebuie să plătească pentru „problemele grave care au apărut în timpul votării, în organizarea lor”.

Românii au apreciat pozitiv referenumul. Este primul de acest gen din Uniunea Europeană care a reușit, datorită vouă. După rezultate ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni. Între timp, numărătoarea se apropie de sfârșit. Avem confirmate date care sunt foarte bune. La ambele întrebări au răspuns cu DA 6 milioane și 400 de români. Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană. Este un foarte mare succes pe care îl aveți voi, dragi români”, a spus Iohannis.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților
Articolul următorPrimar din Olt, control judiciar pentru luare de mită. Sumele cerute ca mită ajungeau până la 1.000 de lei