Ambulanta
Ambulanta. Sursa foto: ISU Cluj, pagina de Facebook

Un clujean în vârstă de 60 de ani a solicitat prin 112 o ambulanță pe o stradă de la marginea Clujului. Atunci când echipajul a ajuns la el, medicii au descoperit că acesta nu suferea de nimic. Bărbatul a dorit să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca. Incidentul a fost prezentat pe pagina de Facebook a ISU Cluj, trăgându-se un semnal de alarmă privitor la apelurile false la serviciile de urgență. Cei de la ISU Cluj fac apel la populație să sune la 112 doar în cazul unei urgențe reale.

”Ieri, pe la ora 15:00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă”, relatează ISU Cluj. Deoarece a rămas împotmolită pe drumurile pline de noroi, ambulanță a solicitat ajutor.

”Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă?”

”Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.

Probabil că știți povestea „Băiatul care a strigat lupul”. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.

Și vă spuneam adineauri că pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate”, se mai arată în postare.

”Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă? Așadar, vă rugăm să sunați la 112 doar în cazul unei urgențe reale!”, semnalează ISU Cluj.

Ministrul Apărării, despre atacul cibernetic asupra site-ului MApN: ”A fost un atac simbolic”

Articolul precedentMinistrul Apărării, despre atacul cibernetic asupra site-ului MApN: ”A fost un atac simbolic”
Articolul următorMinistrul Agriculturii îi învață pe români cum să nu mai risipească mâncarea: Înainte să fac cumpărăturile, mănânc