Patronii constănțeni de hoteluri au anunțat măsuri speciale pentru protecția turiștilor.

Hotelierii de pe litoral sunt deciși să deschidă porțile unităților de cazare în această vară. “Turiștii vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spații suficient de largi, pentru a se evita aglomerațiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară cu totul de pe plajă. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție, unde se vor trasa linii de demarcare”, a comunicat Organizația Patronală Mamaia. 

Regulile vor fi impuse și respectate indiferent dacă sezonul estival va fi deschis de  pe 1 iunie, 15 iunie sau mai târziu.

Anca Nedea
Anca Nedea

“Nu vrem să expunem niciun angajat, nici pe noi, hotelierii, care lucrăm cot la cot cu ei, și mai ales, pe turiști, pentru că ne riscăm business-urile. Tot ceea ce avem e gajat la bancă, avem credite de dus și răspundem ca administratori în fața legii”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia-Constanța.

Personalul, testat anticoronavirus

Hotelurile vor lucra cu personal sezonier cazat în camere dedicate la hotel sau în proximitatea lui, astfel încât aceștia nu vor fi nevoiți să circule între domiciliu și locul de muncă sau prin oraș, ceea ce este un mare avantaj în ceea ce privește siguranța turistului, pentru că este vorba de cea mai mare parte dintre angajații departamentelor operaționale.

Pentru restul angajaților, preponderent din departamentele contabilitate, vânzari, tehnic, există intenția ca la intrarea în hotel aceștia să treacă prin niște porți de dezinfecție, unde li se va lua temperatura, după care se vor duce la vestiare și se vor îmbrăca cu uniformele corespunzătoare departamentului din care fac parte. Departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clientul și vor lucra în echipe restrânse (1-3 angajați într-un birou). Pentru departamentul de house-keeping (cazare) se vor aloca măști și mănuși, a mai pracizat organizația.

Tacâmuri din plastic și distanțare socială

În ceea ce privește alimentația publică, hotelierii iau în considerare operarea teraselor. “Spațiile interioare dedicate alimentației publice vor fi folosite după ridicarea restricțiilor, dar ne vom alinia la măsurile trasate de distanțare socială, mărind spațiul între mese, limitând numărul de persoane la o masă și pe familie și organizând mai multe zone de bufet. Pentru hotelurile care nu beneficiază de terase suficient de mari există ca alternativă oferirea meselor în serii, iar litoralul nu e străin de o asemenea abordare, pentru că am lucrat ani de zile în serii, și atunci putem organiza numărul de oameni în sală respectând distanțarea socială”, a mai spus Anca Nedea. În ceea ce privește tacâmurile, se iau în calcul utilizarea celor de unică folosință.

Ziarul de Investigatii

Foto Ziua de Constanta