Pe numele lui Nicolae Robu, primarului Timișoarei, s-ar putea întocmi un dosar penal pentru distrugere, după ce a tăiat cablurile aeriene ale unor operatori. Comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Sorin Claudiu Susanu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că Primăria Timișoara, precum și Nicolae Robu, riscă sancțiuni uriașe după ce edilul și angajați ai municipalități au tăiat cabluri aeriene.

„Este halucinant că responsabilii din partea Primăriei Timișoara nu au putut face dovada că au fost notificați consumatorii afectați, nu se cunoaște numărul consumatorilor afectați ca urmare a acestei măsuri. Au și recunoscut că nu cunosc cu exactitate pe cine și câți au afectat. Nu au putut să facă dovada faptului că primăria avea o formă legală să desfășoare o astfel de activitate. Totodată, domnului primar i-am solicitat să ne aducă inclusiv documentele legale, respectiv medicina muncii și avizul psihologic pentru munca la înălțime. Am văzut că dânsul, personal, a desfășurat această activitate, care pe lângă că a prejudiciat grav un număr foarte mare de consumatori, i-a și pus în pericol pe cei din zonă, prin faptul că nu a delimitat spațiul așa cum este corespunzător. Probabil că supărarea dânsului este și pentru că înțelege că documentele noastre duc și înspre o discuție în care sunt încălcate prevederile articolului 253 din Codul Penal, care în momentul încheierii cercetării noastre vor fi transmise către celelalte instituții abilitate să cerceteze aspecte care țin de infracțiune, distrugere în primul rând, pentru că acele cabluri nu erau în proprietatea dânsului. Cercetările au început a doua zi după acțiune, iar controlul vizează Primăria ca instituție. Domnul primar a desfășurat o activitate în numele unei instituții. Noi am făcut solicitări către Primăria Timișoara, care sunt extinse către persoana care a realizat anumite lucrări. Dânsul, punctual, a tăiat acele cabluri, ar fi trebuit să aibă calitățile și forma legală de a face acest lucru” a declarat Sorin Claudiu Susanu.

Nicoale Robu, incercand sa se apere declara ieri ca: ” S-au făcut toate notificările de rigoare și drept urmare e justificată, inclusiv sub aspect legal, o astfel de intervenție în forță. Nu eu am fost marele tăietor, așa cum s-a reflectat, eu am tăiat doar un cablu. Am vrut să dau un semnal de hotărâre a noastră, de a recurge inclusiv la astfel de intervenții pe care nu le dorim, evident. Nu cred că este cazul de dosar penal, nu cred că un operator s-a plâns de distrugere”

Articolul precedentKovesi, sub control judiciar
Articolul următorDeputatul PSD Nicolae Bacalbașa a ajuns reclamă la medicamente!