bancomat distrus
Foto: Facebook

Un polițist din județul Covasna a fost trimis în judecată recent pentru patru infracțiuni comise pe când conducea un post de poliție. Ancheta a demarat în urmă cu aproape doi ani, iar rechizitoriul a fost finalizat zilele trecute, când dosarul a fost trimis Judecătoriei Sfântu Gheorghe. Agentul de poliție este judecat pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu (3 acte materiale), fals intelectual (2 acte materiale) şi uz de fals.

În cauză s-a reţinut că, la data de 01.07.2018, polițistul, la momentul comiterii faptelor împuternicit la conducerea unui post de poliţie din cadrul I.P.J. Covasna, a intervenit pe lângă doi dintre lucrătorii de poliţie din subordine, pentru a-i determina să nu îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, respectiv să nu se sesizeze cu privire săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier de către un localnic care fusese depistat în trafic în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ciuda intervenției, dosarul penal a fost înregistrat, însă, deși a fost repartizat pentru soluţionare altui lucrător de poliţie, inculpatul a efectuat acte de urmărire penală în context, contrar dispoziţiilor procedurale. În instrumentarea cauzei, procurorul a fost sprijinit de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna”, detaliază DGA.

Articolul precedentGuvernul a numit peste 20 de subprefecți și un prefect
Articolul următorPrimarul Capitalei a venit la ședință cu halat și cu mască pe față. Gabriela Firea se teme de viruși, însă nu de gripa sezonieră