Ciprian Ciucu. sursă foto: Facebook

Actualizat, miercuri, 28 decembrie 2022. După cum se poate observa din mențiunile afișate în sistemul public e-licitație.ro, licitația anunțată de primarul Ciucu a fost anulată din cauza nerespectării legii. Mai mult decât atât, am putea spune că „e de râs, dacă n-ar fi de plâns”, edilul Sectorului 6 București a anunțat achiziții de utilaje pentru Administrația Serviciului Public Sector 6, însă, această instituție nu avea banii alocați pentru a le cumpăra. Și, nu, „nici pe datorie” nu se pot cumpăra aceste mașini, după cum susține Ciprian Ciucu nu se poate lua un credit în anul 2023 pentru această achiziție. Rămân câteva întrebări: ce se va întâmpla cu curățenia stradală în Sectorul 6 București, de ce postează pe Facebook edilul Ciprian Ciucu aspecte nesusuținute? „A furat” startul și edilul Ciprian Ciucu se află în campanie electorală?” Ca de obicei, nu a putut răspuns la telefon, însă, probabil că va răspunde în scris solicitărilor noastre.

Licitația anunțată de edilul Sectoruli 6 București a afost anulată

Stire inițială

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 București, încearcă să pară că este transparent și transmite prin intermediul rețelei Facebook, cele mai importante dintre deciziile pe care le ia. Însă, viața (com)bate Facebook ”, ca să adaptăm dictonul „viața bate filmul” în acest caz. Spre exemplu, în urmă cu trei zile(13 decembrie ac) a anunțat că a înființat un nou serviciu subordonat instituției pe care o conduce: Administratia Serviciului Public de Salubrizare Sector 6 (ASPSS6), pentru a fi curat pe străzi într-un mod nepoluant. Imediat cum s-a înființat această structură care va curăța străzile din Sectorul 6 București, inclusiv de zăpadă, a lansat o licitație publică(n.r. 12 decembrie ac), pentru cumpărarea mai multor utilaje.

„Acestă nouă instituție achiziționează în aceste zile utilaje noi, nepoluante”, trasmite Ciprian Ciucu. Cu toate acestea, la data de 15 decembrie ac, inițiază un proiect de hotărâre(n.r. captură foto) prin care supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 6 București achiziționarea prin leasing financiar a utilajelor și echipamentelor necesare desfășurării activității Administrației Serviciului Public de Salubrizare Sector 6. Cu alte cuvinte, primarul Ciucu dă startul licitației, apoi(…) îi cheamă pe aleși locali să aprobe ceea ce este în curs de desfășurare(?!) Potrivit normelor în vigoare din administrația publică locală, procedura este următoarea:
licitațiile publice se supun aprobării Consiliului Local, apoi se inițiază procedura de achiziție. Edilulul Sectorului 6 București a procedat invers. După cum reiese din captura foto postată de noi, inclusiv nota de fundamentare pentru această achiziție are o dată ulterioară lansării achiziției(14 decembrie ac)

Primarul Ciprian Ciucu lansează achiziții fără să fie aprobate de Consiliul Local

Proiectul de hotărâre privind organizarea licitatiei este inițiat după lansarea procedurii de achiziție

Astfel, aleșii locali din Sectorul 6 București sunt deja în fața unei situații asupra căreia nu mai au niciun cuvânt de spus, deși aveau atribuția legală să aprobe sau să respingă această situație.

ASPSS6 dorește să cumpere 94 de utilaje pentru curățarea străzilor, iar printre acestea se numără:

-șasiu 18 tone cu suprastructură tip skiploader cu lamă și sărăriță compatibile / 2

-autoutilitară 3.5 t cu benă basculabilă / 10

-șasiu 7 t – 7.5 t cu hooklift, bazin, sărăriță și lamă / 10

șasiu 6×4 cu hooklift, bazin, sărăriță și lamă / 5

-sasiu 4×4 cu hooklift, bazin, sărăriță și lamă / 5

-automăturătoare mare (6-7 mc) / 6

-automăturătoare medie / 6

-automăturătoare mică / 6

-aspirator electric stradal / 30

-automăturătoare mică – Electrică / 2

-autogunoieră (7-8mc) / 12

Ciprian Ciucu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la această abatere de la regulile adninistrative, însă, pe Facebook, susține că noul serviciu de salubritate stradală va reduce cheltuielile cu aproximativ 20%, dar calitatea va crește. Nu cunoastem, însă, dacă aceste estimări sunt făcute înainte sau după înființarea acestuia, întrucât Ciprian Ciucu seamănă, pe alocuri, cu Nostradamus: „prezice viitorul” care, în fapt, este o situație prezentă creată chiar de el.

Articolul precedentMinistrul Muncii asigură că în februarie vor fi alimentate cardurile cu voucherul pentru alimente, dar și cu 700 de lei, sprijinul pentru energie
Articolul următorExclusiv. Judecătorul Stamate Octavian nu e capabil să pronunțe o soluție de un an de zile. Este propus pentru excluderea din magistratură. Dumitru Pelican, în prim plan
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”