Sursă foto: News Maker

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți, 28 decembrie, sesizarea depusă de Uniunea Salvați România (USR) împotriva legii bugetului de stat. Inițial, CCR a stabilit data de 29 decembrie pentru discutarea sesizării. Decizia este definitivă, iar legea va merge pentru promulgare la președintele României, relatează g4media.ro.

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a anunțat în 24 decembrie că va ataca legea bugetului de stat, subliniind că primăriile conduse de USR nu au primit alocări în bugetul pe anul viitor.

Dan Barna, despre legea bugetului de stat: „Este o discrimare”

Deputatul Dan Barna a mai precizat că toate amendamentele depuse de USR au fost respinse pe bandă rulantă. „Este o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în bugetul pentru anul viitor”, a spus Dan Barna în urmă cu câteva zile.

Reamintim că proiectul de lege al bugetului de stat a fost adoptat pe 23 decembrie cu 294 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” și 119 „împotrivă”.

Fondatorul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat că bugetul de stat pe 2022 este neserios și a fost făcut fără nici un fel de dezbatere publică și parlamentară. „Acest buget se va vedea în execuţia lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică şi fără nici un fel de dezbatere parlamentară”, a declarat fostul lider liberal în urmă cu o zi.

Președintele Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu a reacționat după ce USR a depus sesizarea la Curtea Constituțională, precizând că orice întârziere a bugetului reprezintă amânarea „nepermisă” a măsurilor care vin în sprijinul românilor.

„Pentru neruşinaţii de la USR care atacă la CCR bugetul le transmit că orice întârziere se traduce în amânarea nepermis de mult a măsurilor de sprijin pentru oameni! Românii nu se hrănesc cu pancarte şi postări pe reţele de socializare! BIG DISLIKE- ca să înţelegeţi mesajul”, a concluzionat șeful Camerei Deputaților.  

Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale au fost adoptate de Parlament

Articolul precedentUngaria și-a terminat partea din coridorul rutier Via Carpatia
Articolul următorAni grei de închisoare pentru tăierile ilegale din munții Făgăraș
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.