Sursa: captura video

Un șofer în vârstă de 35 de ani din municipiul Buzău este acuzat de procurorii din Prahova de dare de mită, după ce i-a oferit o sumă de bani unui polițist de la Serviciul Rutier.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fapta imputată acestuia având loc chiar ieri.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, ieri, un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Prahova a apelat sistemul Call-center anticorupție – 0800.806.806, pentru a sesiza că, „fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un conducător auto i-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a-l determina astfel să nu aplice măsurile legale”.

Imediat după denunț, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au demarat cercetările, rezultând că polițistul îl oprise în trafic pe șoferul din Buzău, iar acesta, pentru a scăpa de o eventuală sancțiune, i-a promis 400 de lei.

Agentul de poliție a oprit, pe DN 1B, pe raza localității Bucov, un autoturism al cărui conducător auto depășise cu peste 50 km/h viteza legală aferentă sectorului de drum.

În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit agentului de poliție suma de 400 de lei pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind refuzat de polițist”, detaliază DGA.

Articolul precedentRAJA publică programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României
Articolul următorPreședintele Iohannis, de acord cu ridicarea imunității foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă