Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor-Romsilva
Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor-Romsilva

Regia Națională a Pădurilor a precizat că opt mii de puieți de stejar, oferiți de Direcția Silvică Ilfov, au fost plantați de sute de voluntari și silvicultori ai Romsilva.

Voluntarii din cadrul Romsilva au participat la o acțiune de împădurire organizată de Consiliul Județean Ilfov și Asociația ”Creștem România Împreună”.

Puieți de stejar au fost plantați în pădurea Vlădiceasa administrată de Ocolul Silvic Snagov din cadrul Direcției Silvice Ilfov

Puieții de stejar au fost plantați, cu asistența silvicultorilor ilfoveni din cadrul Romsilva, în completarea regenerarii naturale prin plantare sub masiv in teren nepregătit. La acțiunea de împădurire au participat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, primarul comunei Snagov, silvicultorii Direcției Silvice Ilfov și circa 650 de voluntari”, se arată în textul distribuit astăzi, 28 noiembrie, pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor.

În campania de împăduriri de toamnă, Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, va planta circa 3.5 milioane de puieți forestieri

Prin urmare, vor fi regenerate 1.640 de hectare prin regenerări naturale și 1.087 hectare prin regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați, în total, 141.37 milioane puieți forestieri.

Articolul precedentEuroparlamentarul Eugen Tomac: ”PSD vrea tot, iar noi trebuie să oprim aceasta ofensivă comunistă!”
Articolul următorUn Parc Național al Păcii va uni România și Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time