Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Nepotul cel mai vârstnic al fostului rege Mihai I al României consideră că România ar putea reveni la monarhie.

Acesta a precizat, în cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie, că ţara este pe drumul cel bun, iar monarhia se poate reinstaura cu condiţia ca, atât poporul român, cât şi actuala clasă politică să lucreze la acest lucru.

Restaurarea monarhiei depinde de dorinţa poporului român

Invitat la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, Principele Nicolae a fost întrebat dacă el consideră că este posibilă schimbarea formei de guvernământ şi întoarcerea României la monarhie, informează News.ro, citat de Ştiri pe Surse.

Cred că se poate. Cred că Familia Regală a arătat ce poate să facă şi tot ce a făcut familia mea a făcut pe fonduri proprii. Cred că acesta e un mare semn de încredere. Cum a făcut, de ce a făcut şi ce rezultate, am văzut după. Şi totul a fost mult mai bine şi mult mai ieftin faţă de preşedinte, de exemplu”, a afirmat Principele Nicolae.

Românii ar putea fi pregătiţi să se întoarcă la monarhie

Fostul principe a adăugat că actuala scenă politică joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte o posibilă schimbare a formei de guvernământ.

Suntem pe drumul cel bun cred. Mai avem ceva de lucrat la acest capitol. Dar suntem pe drumul cel bun. Dacă poporul şi dacă scena politică vrea acest lucru, se va întâmpla”, a adăugat nepotul regelui Mihai.

Principele a fost exclus din linia de succesiune la tronul României, Regele Mihai fiind cel care a decis să-i retragă lui Nicolae titlul

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills este nepotul cel mai vârstnic al fostului rege Mihai I al României. Principele a fost născut și crescut în străinătate. De asemenea, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală.

Adus în România de principesa Margareta, care l-a susținut financiar în timpul studiilor din Marea Britanie, a învățat limba română. În plus, principele a participat la activități publice ale familiei sale și a fost implicat în acțiuni caritabile.

Printr-un document semnat la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul și calificativul. Mai mult, a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Articolul precedentDan Tudorache îi invită pe cei din Sectorul 1 să viziteze expoziția „Șobolani și oameni”
Articolul următorEuropa a pierdut sute de milioane de păsări, doar în ultimii 40 de ani
Jurnalist full-time / Pesimist part-time