Sursă foto: ziare.com
Sursă foto: ziare.com

Ursula von der Leyen a anunțat joi seara că Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost aprobat de către Comisia Europeană.

Într-un mesaj pe Twitter, Ursula von der Leyen felicitat țara noastră și așteaptă o modernizare, din toate punctele de vedere, pentru o Românie modernă. „Vești bune pentru România. Consiliul a aprobat PNRR-ul. Punerea sa în aplicare poate începe acum! NextGenerationEU va furniza 29,2 miliarde EUR pentru stimularea tranziției verzi și digitale și construirea unei economii mai reziliente în România”, se arată în mesajul postat.

Florin Cîțu, prim-ministrul interimar a precizat că în luna decembrie urmează să fie virați prima tranșă de bani. De asemenea, el a mai precizat că la ședința miniștrilor de Finanțe ai Uniunii Europene nu au existat întrebări sau observații cu privire la PNRR. „A fost o prezentare foarte scurtă. Gata. Tot ceea ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noștri. Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR.”, a susținut Florin Cîțu.

30 de miliarde de euro urmează să primească țara noastră de la Uniunea Europeană

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a recomandat Guvernului României să implementeze „cât mai curând posibil” planurile stabilite în program. În mesajul său de pe Twitter, Dombrovskis a precizat că până în acest moment au fost aprobate 22 de planuri.

 „Vești excelente: miniștrii de finanțe din UE au aprobat planurile de redresare din Estonia, Finlanda și România. Numărul total de planuri aprobate = 22. Și banii europeni încep să curgă acolo unde este nevoie”, a mai scris vicepreședintele executiv al Comisiei Europene.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România are șansa să se redreseze și de a folosi banii Uniunii Europene în investiții precum sănătătate, educație și infrastructură. De asemenea, PNRR este structurat pe două linii majore de acțiune. Mai exact reforme și investiții, ceea ce aduce țării noastre perspectiva mai multor schimbări așteptate de societatea civilă. Printre planurile din program, România ar urma să construiască 50 de școli noi și zeci de spitale.

România va semna astăzi PNRR-ul, un „moment istoric”, în opinia premierul Cîțu

Articolul precedentSute de mii de ouă cu origine falsă au fost vândute în România
Articolul următorKelemen Hunor: „Trebuie să stabileşti o foaie de parcurs pe termen lung, altfel nu va merge”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.