O bere nu face rău.
Ținând cont de faptul că berea e considerată aliment, aș putea spune că e chiar indicată. Dar nu despre băutul de bere este vorba azi.
Azi e vorba despre un român care, după ce s-a vaccinat, a ras o ladă de bere ”ca să dea vaccinul afară”. Nu, nu e banc. E relatarea pe care o face doctorul Laura Ghibu, pe contul său de Facebook.
Inutil de precizat faptul că pacientul era anti-vaccinist convins dar, forțat de situație, a trebuit să se vaccineze. Nu de alta, dar nici testat nu voia să fie. Să nu ”îi bage ăia bețe în nas și să-i slăbească creierul”.
Ar fi de râs, dacă nu ar fi atât de dureros. Nivelul de cunoștințe medicale ale unora care se autoconving că medicii le vor răul. În cele mai năstrușnice moduri cu putință.
Bere anti-vaccin, mahmureală considerată efect advers al vaccinului
Și, pentru ca povestea să fie completă, pacientul a reclamat amețeală după lada de bere băută. Amețeală pe care a pus-o pe seama vaccinului. Că cine știe ce i-au băgat ăia intra-muscular, de nu se simte, dom`le, bine.
Stau și mă gândesc: o ladă are 24 de sticle. Oare nu era normal să-i fie rău, după? Nu sunt chiar expert medical, dar tind să zic că da, multe beri pot duce la amețeală. Ba chiar la mahmureală gravă, a doua zi.
Că pacientul nostru a preferat să creadă că de vină e Oculta Mondială, nu alcoolul din bere, asta e altă parte a problemei.
Românii continuă să se trateze cu gaz cu castane și varză murată
În ciuda accesului la surse de infomare, în România încă mai persistă mentalitatea aia de ”mă tratez acasă”. Nu credem în medici, nu credem în știință, dar dăm bani la vrăjitoare, să ne dezlege de vrăji.
Oricine vrea să-ți facă un bine are, cu siguranță, un scop ascuns. Toată lumea vrea să-i tragă în țeapă pe români. Sau să-i omoare. Conspirația prinde ușor, pentru că românul e învățat să fie tras pe sfoară. De secole.
Greu îl convingi că, de fapt, știința chiar există. Că medicina funcționează. Uneori, e prea târziu când se convinge. Sau, dacă se lasă pe mâna medicilor, dup-aia aduce mulțumiri în biserică. Îi e mai ușor să creadă într-o forță superioară, pe care n-o vede, decât în știința pe care o poate pipăi. Pe care o poate experimenta, cu mâna lui.
Cel mai probabil, încă mai sunt unii care cred că electricitatea vine de la Sfântul Duh și apa caldă e suflul lui Dumnezeu.
Nu râd. Chiar plâng faptul că, în secolul 21, când se fac excursii în spațiu, există persoane care mai cred că un vaccin poate fi anulat cu bere. Și că oamenii ăștia sunt capabili să-i influențeze și pe alții, la fel de creduli ca ei.