Liderul ALDE a anunțat astăzi că a decis, împreună cu forurile statutare ale formațiunii, să susțină Guvernul Orban. Călin Popescu Tăriceanu consideră astfel că Ludovic Orban se va ține de cuvânt și va respecta cele 12 condiții pe care ALDE le-a pus pentru ca viitorul guvern să aibă susținerea. Una dintre condiții a fost aceea ca guvernul să fie exclusiv PNL.

Ne vom întâlni astăzi la ora 18:00 pentru a semna acest acord, pe care l-am supus discuției și aprobării forurilor statutare. Votul a fost unul covârșitor, doar două abțineri. Acordul conține nu mai puțin de 12 puncte pe care le-am discutat și le-am negociat cu cei din PNL și care vizează o serie de chestiuni imporante care țin de mersul înainte al României, fie că discutăm de planul politic, fie că discutăm de elemente de economie sau de funcționarea instituțiilor.

Am cerut și s-a acceptat ca acest Guvern să fie unul monocolor, pentru că altfel ar fi fost o discuție legată de legitimitatea structurii politice a acestui Guvern. PNL a fost inițiatorul moțiunii. Am insistat și pe componente economice, cel mai important e cel referitor la proiectele de infrastructură”, a spus Tăriceanu.

Articolul precedentStarețul Justinian Tibil, frământări sexuale în chilie
Articolul următorCozmin Gușă revine în PSD